uitbreiding CV met warmtepomp | Ecobouwers.be

U bent hier

uitbreiding CV met warmtepomp

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van damo
10/01/2009 - 17:47

Hallo,

Ik kan "voor een zacht prijske" een degelijke warmtepomp (lucht/water) kopen. Omdat ik 100% groene elektriciteit heb (of er toch voor betaal) zou ik die willen koppelen aan m'n condensatieketel (Atag 5003) en gebruiken voor in het tussenseizoen (te lage COP in de winter).
=> milieuvriendelijker
=> geen meerkost qua verbruik
=> ev. zelf mogelijkheid tot koelen in de zomer

We hebben vloerverwarming op gelijkvloers en overgedimensioneerde radiatoren boven.

't Probleem is dat de warmtepomp amper boven de 40°C geraakt, ook in het tussenseizoen zal ik dus de CV nodig hebben voor sanitair water. Ik dacht de warmtepomp als aparte kring aan te sluiten op de evenwichtsfles maar hoe koppel ik de thermostaten aan de warmtepomp (volgens mij geen gewoon aan/uit contact) en hoe regel ik de 3-wegklep van de vloerverwarming?

Alvast bedankt voor suggesties

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.