isolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van wim-9
10/01/2009 - 15:42

Ik wil mijn dak beter isoleren door een vals plafond te plaatsen.
Situatie is de volgende:leien,meneuserite platen,10 cm glaswol en daartegen planchetten zonder dampscherm.
Mijn bedoeling is plafond 40cm te laten zakken en dus een betere isolatie te voorzien,hoe begin ik hier aan!
Planchetten en isolatie verwijderen?Of is er een andere oplossing.
Groetjes

2 Reacties

Reacties

afbeelding van wouter-10
10/01/2009 - 21:35

Hey Wim,

Persoonlijk zou ik de isolatie en onderdak laten zitten als die er nog goed uitziet (geen vochtplekken, goed aangebracht, niet teveel kieren en spleten in het onderdak) Menueserite is niet perfect als onderdak maar zeker ook niet slecht. Hangt er natuurlijk ook vanaf in welke staat jouw dakbedekking is... Als die aan vervanging toe is; zou ik ook werk maken van een nieuw onderdak.

hoe ik de isolatie heb gedaan: dwars op de kepers stevige planken (+/- 1.5 à 2 cm dik) vijzen die zo breed zijn als de gordingen (in mijn geval 18 cm). Vervolgens glaswol, ertussen. Afwerken met een dampscherm, mooi luchtdicht aangebracht. Vervolgens latten van +/- 5cm dikte vijzen dwars op de planken + gordingen, mooi uitgelijnd en afwerken met Gyproc platen. Je kan ook werken met speciaal daartoe voorziene alu profielen ipv de houten latten. De +/- 5 cm ruimte tussen gyrpoc en dampscherm kan je dan gebruiken als "technische ruimte" voor bijv. elektriciteit zonder dat je het dampscherm nog moet doorboren.

Tip: als het dak zuidgericht is, kan het nuttig zijn om met een andere isolator te werken dan glas/rotswol wegens de tamelijk snelle warmtedoorslag van deze laatsten en bijgevolg mogelijke oververhitting in de zomer.

mvg
Wouter

afbeelding van wim-9
11/01/2009 - 12:49
Wim

Wouter
Bedankt voor de tips,ons dak is inderdaad zuidgericht, wat stel jij dan voor inplaats van glas of rotswol.

Grt Wim

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.