dakisolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

dakisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jan-89
10/01/2009 - 09:39

Ik heb enkele maanden geleden mijn dak geisoleerd.
Geexpandeerd polystyreen platen tussen de kepers en dwars daarover(tussen aangepabrachte planken)16cm glaswol.
Door het vriesweer van de laatste weken en de sneeuw zie ik aan de buitezijde van het dak dat de sneeuw en rijmplekken de ganse dag op het dak blijven door de isolatie. De warmte blijft dus goed binnen maar ... op de plaats waar de gordingen loopt (horizontaal) over de ganse breedte van de woning, blijft de sneeuw of de rijmplekken niet liggen. Wijst dit dan op slecht aangebrachte isolatie. De ruimte tussen de dakbedekking en de gording is enkel opgevuld met de de geexpandeerde p-platen.Ik dacht dat hout 'de gording een prima isolatie was. Blijkbaar niet? Heb ik iets fout gedaan of hoe valt dit te verklaren ?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.