schouwproblemen. | Ecobouwers.be

U bent hier

schouwproblemen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van paul-31
07/01/2009 - 12:31

Beste,

ik heb een gasconvector ( doorstromer ) van het merk Junkers. Daar staat een geïsoleerde inox schouw op die door het plat dak gaat ( recht naar omhoog ) en dan ongeveer een kleine meter boven dit dat uitsteekt. Bovenop staat een kap tegen regen e.d.
Wat is mijn probleem nu :
- enerzijds bij heel sterke koude zoals nu blaast er een enorme koude lucht in de gasconvector met als gevolg dat de leidingingen in de convector bevriezen.
- bij koude is het ook zo dat er in het begin en soms ook lang terugslag is van gassen.
Wat kan ik hier eventueel nog aan doen om deze problemen te vermijden?

dank je wel voor jullie tips

Paul

5 Reacties

Reacties

afbeelding van ludo-10
07/01/2009 - 13:52

Beste,

is het een open of gesloten toestel ?

afbeelding van erik-15
07/01/2009 - 17:13

het toestel is dit een open of gesloten ?
Waar haalt deze zijn lucht om de verbranding te geven in de plaats zelf of haalt hij deze door een concentriche buis van buiten .Anders het type van het toestel een keer op zoeken en hier het laten weten.

afbeelding van jozef-5
10/01/2009 - 20:51

Is je inoxpijp dubbelwandig?
Je weet wellicht dat koude lucht "daalt" en warme lucht stijgt.
Zelf heb ik al jaren last van omgekeerde trek ik de schouw op dewelke mijn houtkacheltje aangesloten is.Zolang deze elke dag eens brandt is er geen probleem maar vanaf de 3é dag zonder vuur is de gemetste schouw zodanig afgekoeld dat er koude lucht zo de kamer binnenstroomt en dit ruikt niet lekker.
Het is al genoeg dat de chaufageketel aanslaat of de dampkap aangaat om deze luchtstroom te starten,nochthans is er een ventilatierooster in berging (naast ketel)en living (stoof),blijkbaar is de stroom door de schouw een makkelijkere weg.De schouw v/d chaufageketel heeft dit euvel niet maar deze schouw komt slechts bij de nok door het dak , de andere komt halfweg door het dak, een koude schouw dus .
Mogelijks is dit ook jouw probleem

afbeelding van paul-31
12/01/2009 - 17:29

Sorry voor het niet direct antwoorden maar ik was er even tussen uit .
Het toestel haalt zijn zuurstof uit de ruimte waar het staat . In die ruimte staat ook mijn verwarmingsketel en er is in die ruimte onderaan langs de ene kant een verluchtingsrooster rechtstreeks naar buiten en aan de andere kant één in de deur die toegang geeft tot de badkamer.
Het lijkt mij inderdaad zo dat de warme lucht niet naar buiten kan en dat de koude lucht zo sterk is dat dit mijn leidingen in mijn geiser bevriezen. Dus ik zoek een oplossing om dit probleem op te lossen.
Mijn inox schouw naar buiten is dubbelwandig . Ik heb die nu in het weekend wat verlengd ( ongeveer 1,5 m boven het platte dak ) en ik heb die extra geïsoleerd. Maar toch blijf ik die terugslag van gasreuk hebben en ook de toevoer van koude lucht in mijn geiser .

afbeelding van jean-3
12/01/2009 - 18:08

nu zeg je 1,5m boven het plat dak..dat is maar een halve meter meer...zet er nog is meter bij op met een nelsonkap..en kijk is na of er nergens een afzuiging sta die de lucht naar binnen trekt

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.