kosrprijs aardgas per dag | Ecobouwers.be

U bent hier

kosrprijs aardgas per dag

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
02/01/2009 - 07:38

Ik ben sinds enkele dagen de aardgasmeter aan het opvolgen
Nu kom ik tot volgende besluit ,gemiddeld verbruik nu met deze vrieskoude 16m³ per dag X 0.96 laag calorisch gas (igao)=15.36 kw X 0.658 kostprijs aardgas totaal per kwh=10,106 euro per dag ??of klopt mijn berekening niet?

4 Reacties

Reacties

afbeelding van henri-2
03/01/2009 - 06:44

Henrie,
Je dient ook rekening te houden met vaste kosten als abonnement, distributiekosten, huur meter. En dit is wat lastig om dat dan om te rekenen naar m3 prijs. Immers hoe meer je m3 verbruikt des te lager de prijs van abonnement per m3 is.
Puur seq alleen de gasprijs is het inderdaad rond de 10 euro (afhankelijk van leverancier).
Je verbruik lijkt me vrij hoog. Wij hebben gisteren 5,5 m3 verbruikt (wat ik al veel vindt). Temperatuur van 19,5 graden. De cv moest de ruimte in ochtend opwarmen van 17,5 graden naar 19,5. elke graag die je minder hoeft te stoken bespaart je ongeveer 7% op het verbruik.

afbeelding van Jeroen Beeckx
03/01/2009 - 14:27

1 kuub gas +- 10Kwh

16m³ is dus ongeveer 160KWh

van prijzen weet ik niks af, maar die 10EUR zal niet ver uit de buurt liggen.

Mvg

JB

afbeelding van verhanneman luc
05/01/2009 - 10:32

premies voor gasketels zijn een vergiftigd geschenk

Je betaald je blauw om je woning er mee te verwarmen

De vaste kosten (distrubutie forfait enz) lopen teveel op zelfs als je er alles voordoet om het verbruik te beperken

Mijn ketel is ook 20 jaart oud en zou eigenlijk moeten vervangen worden maar ik heb berekend dat het een maat voor niks is

zelfs bij 20% minder verbruik ( condensatieketel)zal mijn factuur amper 10 % dalen gezien het geringe verbruik van 1000 m3 en de vaste kosten zullen dezelfde blijven.

Voor het ogenblik kost verwarmen met gas 3 maal zoals als met hout en 2 maal zoveel als met mazout

Mij besluit staat vast de gas moet buiten!

Ik ben aan het nadenken om een goede warmtepomp of een speksteenkachel te plaatsen

Ik denk dat het de warmtepomp zal worden want als iedereen hout gaat beginnen stoken zal het niet lang duren op de prijzen zullen ook stijgen en dan sta je daar weer.

Bovendien heb ik reeds pv van 5720 Wp geplaats en daardoor lijkt deze oplossing ( warmtepomp) mij de enige die mij van onafhankelijk maakt van het casino waar de prijzen bepaald worden.Bovendien is het een natuurvriendelijke oplossing en dat speelt voor mij ook een belangrijke rol

De regering maakt een volgens mij geen fouten waarneer ze premies geeft voor pv maar wel zeer grote fouten als ze dat doet voor gasbranders ( condensatie of niet).

Ik vind het gewoon een schande dat de natuurvriendelijke oplossingen onbetaalbaar zijn voor de gewone man en daardoor voor het ogenblik een maat voor niks.

Dat is wat ik ervan denk

Mvg

afbeelding van piggy
06/01/2009 - 08:06

Allen,

nu de mazout daalt in prijs roept iedereen dat mazout veel goedkoper is dan aardgas. Toen rond nieuwjaar vorig jaar de mazout plots bijna 1 euro de liter stond, was gas het best want die prijs reageert met vertraging van ongeveer een half jaar.
Hout blijft goedkoop maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om een paar m³ hout op te slaan en elke dag zijn kachel te stoken (hier bv. werken mijn vrouw en ik in wisselende uren, ene week 3u30 's morgens en andere week tot 10u 's avonds).
Ge kunt toch niet én een houtketel, mazoutketel en gasbrander in serie gaan zetten om dagelijks te bepalen: wat is me nu het goedkoopst?
En aan gas vinden wij nog een aantal voordelen: ge moet niet op het niveau van uw tank letten, geen keuring met groene dop, geen bodemsanering indien het toch misgaat, ge moet Uw tank niet buiten gebruik laten stellen indien je plots anders gaat verwarmen (warmtepomp, ...)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.