CONDENS OP AANZUIGBUIS BALANSVENTILATIE | Ecobouwers.be

U bent hier

CONDENS OP AANZUIGBUIS BALANSVENTILATIE

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van geert devos
31/12/2008 - 11:48

Hallo,
maken nu in onze nieuwe laagenergiewoning de eerste echt koude dagen mee.
Buiten het verwarmingscomfort stel ik toch hetvolgende vast : de aanzuigbuis voor buitenlucht die op zolder enkele meters in huis komt tot aan het ventilatietoestel (we hebben bewust niet voor grondbuis gekozen) vertoont flink wat condensatie en voelt (ijs)koud aan.
Had ze wel geisoleerd met stroken glaswol , maar deze beginnen nat te worden.
Hebben jullie hier ook al problemen mee gehad ? Is dat wel een probleem (ik neem aan dat de glaswol wel weer zal uitdrogen als het weer wat warmer wordt).
Kunnen we nog iets doen (buis + isolatie luchtdicht afplakken rondomrond )? (lijkt mij zeer moeilijk)
zie ook foto

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
31/12/2008 - 13:31
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Buitenaanzuigkanalen horen voorzien te zijn met dampdichte isolatie. Glaswol laat vocht door en vermoedelijk is deze bij jou niet voorzien van een dampafdichting.

afbeelding van mon jansegers
31/12/2008 - 13:50

Glaswol 50mm met alu-folie langs de buitenzijde omwikkeld kan ook.
Mon

afbeelding van Andy Camps
31/12/2008 - 16:42

Het vocht in de isolatie is afkomstig van het vocht in de lucht in de woning. Je zal de glaswolisolatie volledig dampdicht moeten maken. Aluminiumfolie en aluminiumtape zijn dan een goede keuze.

afbeelding van Hans Delannoye
01/01/2009 - 12:32

geert

je loopt overigens hetzelfde risico bij de buis die de vervuilde lucht terug naar buiten blaast, hangt af van de temperatuur en RV van de opstelplaats van je toestel.
dampdicht is altijd de regel tussen beschermd volume en de buitenomgeving, en gezien de directe verbinding zijn beide buizen te beschouwen als buiten de verwarmde schil.

hans d

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.