dampscherm materiaal + plaatsing | Ecobouwers.be

U bent hier

dampscherm materiaal + plaatsing

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van thomas-18
29/12/2008 - 12:33

Hallo,

2 vraagjes ivm dampschermen:

- heb reeds een aantal berichten bekeken ivm materiaal te gebruiken als dampscherm. Ik kan er tot nu toe niet uit opmaken of het een probleem is om een 'gewone plastiek' als dampscherm te gebruiken. Die kan ik namelijk gratis krijgen. Terwijl dampschermen van Isover e.d. redelijk duur zijn. Ik zou deze willen gebruiken als dampscherm onder de vloerisolatie en eventueel onder bijkomende dakisolatie op de (berg)zolder. Dezelfde vraag zou je kunnen stellen ivm tape om de naden af te plakken: gelijke welke of die van Isover, Proclima enz.

- aangezien ik onder bestaande plafonds (waarboven ik ga isoleren) een vals plafond ga plaatsen, kan ik dan het dampscherm tussen deze 2 plafonds plaatsen? Ik denk dat dit misschien beter is omdat dan de balken ook beschermd zitten, boven het dampscherm.

Alvast bedankt voor de reacties.

Thomas

4 Reacties

Reacties

afbeelding van r.vanrossen@skynet.be
29/12/2008 - 14:23

"dampscherm onder de vloerisolatie" is gewoon isolatie tegen optrekkend vocht, en dan hoef je best nog een dampscherm BOVEN de vloerisolatie.

afbeelding van thomas-18
29/12/2008 - 16:41

het gaat over een zoldervloer.

afbeelding van r.vanrossen@skynet.be
29/12/2008 - 18:26

Dampscherm altijd aan de warme kant van de isolatie.

afbeelding van bertvdg
29/12/2008 - 18:49

Thomas,

Er is niets verkeerd met gewoon plastiek te gebruiken. Het zal zijn dampschermfunctie wel doen.

Het verschil zit hem er in bv een dampscherm van Isover Duplex om nu een merk te noemen, is dampvariabel.

Het past zich aan het vochtgehalte aan en zorgt zo voor een droog en gezond binnenklimaat. In de zomer kan de constructie eveneens uitdrogen naar binnen toe, in de winter is het een dampscherm.

Daarnaast zijn deze dampschermen soms ook gewapend (extra stevig) hebben een hogere rek- en trekweerstand. Sommige zijn ook brandvertragend want je van gewoon plastiek niet hebt.

Hetzelfde van de kleefband. De speciale band is getest en gemaakt om luchtdicht te zijn en zeer lang te blijven kleven. Je kan evengoed gewone tape gebruiken maar zal deze er nog aankleven of afsluiten na 10 jaar?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.