accumulatie verwarming | Ecobouwers.be

U bent hier

accumulatie verwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bernard-3
29/12/2008 - 10:57

Hallo ,
Ik ben onlangs verhuisd van een gewoon alleenstaand huis naar een appartement(gelijkvloers!!!). Vroeger waren de verwarmingskosten een last op het loon. Waarschijnlijk van veel mensen?? Momenteel betaal ik 90€ per maand aan electriciteit. D.w.z. koken , verwarmen (accumulatie verwarming), boiler (met dagelijks douche gebruik!)enz... onlangs kreeg ik nog van Electrabel (dure energie leverancier!) 12.57 € terug(!) op de jaarlijkse afrekening. Met dit bericht wil ik enkel duidelijk maken dat als je huis goed geïsoleerd is dat verwarming met accumulatie geen zware kost hoeft te zijn. De toestellen zijn van aeg. 4000watt. dat deze toestellen afgekoeld zouden zijn tegen de avond zou enkel gebeuren als je de hele voormiddag zou stoken naar 30°C. dit is dan ook nog nooit gebeurd. Het grote voordeel is , is dat met die ventilator je huis in enkele minuten opgewarmd is. Niet zoals die andere verwarming dat ge een uur op voorhand alles moet inschakelen.
Mijn keuze is snel gemaakt wanneer er moet gekozen worden.
Hopelijk kan ik met deze uitleg veel vragen oplossen die er in dit forum gesteld werden.
Ciao!!
Have a hot winter!!!!

4 Reacties

Reacties

afbeelding van jean-3
29/12/2008 - 18:25

heb je al een winter mee gemaakt op je app ?

afbeelding van Anonieme gebruiker
29/12/2008 - 20:18
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Dat je verwarming weinig kost is goed voor jou Bernard, maar dat heeft niet noodzakelijk iets van doen met dat je elektrisch verwarmt.

Mijn grootouders woonden ook op het gelijkvloers van een appartement, en die stookten zelden of nooit. 't Was vast goed geïsoleerd en de buren stookten goed. In ieder geval was het er niet echt koud.

Met één ding ben ik het zeker eens: goede isolatie kan tot kleine "wonderen" leiden.

mvg,
Jurgen

afbeelding van Johanes
23/08/2012 - 10:57

Verwarming accumulatie is een goede manier om aan verwarming te doen. Warmte die anders verloren gaat, kan je gewono opslaan en opnieuw gebruiken. Geen wonder dus dat er terugbetaald wordt, jij hebt het gewoon slim aangepakt...

afbeelding van bramcup
23/08/2012 - 11:29

Een appartement is niet altijd een goede referentie aangezien je hier meestal weinig verliesoppervlakte hebt. Wat je bovenburen stoken hoef jij alvast niet te betalen ...... Of deze elektrische accumulatiekachels hier iets mee te maken hebben is nog maar de vraag. Als je gewoon een paar radiatoren had staan dan moesten deze allicht ook zelden aan en had je ook weinig gas-/mazoutverbruik.

Goed isoleren is natuurlijk wel altijd prima.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.