mobiele thermostaat | Ecobouwers.be

U bent hier

mobiele thermostaat

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van yves-15
27/12/2008 - 20:04

goedenavond,
wij hebben de thermostaat van de CV beneden in de leefkamer staan, maar kijken vooral op de eerste verdieping TV. Nu is ons probleem dat we beneden heel de kamer moeten opwarmen om boven in de TV-kamer enigszins warm te hebben en dan nog is het niet door en door warm. En als de gewenste temperatuur beneden bereikt is, slaat de ketel af en wordt het boven frisser, ondanks dat het water blijft circuleren. Ik heb ergens gehoord/gelezen dat er mobiele thermostaten bestaan waardoor je alleen de kamer verwarmt waar je je bevindt (met een systeem voor als er twee of meer personen in huis zijn.) Is er iemand die hier iets van af weet? Het zou wel energiebesparend zijn moesten we niet altijd de benedenkamer helemaal verwarmen om het boven een beetje warm te hebben.
alvast bedankt voor jullie reactie

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
27/12/2008 - 21:51
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Yves,

Wij hebben de Honeywell CM927RF draadloze thermostaat en zijn er best tevreden over.
Zijn normale plaats is in de woonkamer aan de wand. Je kan hem gemakkelijk van de wandbevestiging afnemen en op een tafelstatiefje vasthaken om dan in de te verwarmen ruimte te zetten.
Werking is als volgt (overal thermostatische kranen):
in de ruimte waar de thermostaat zich bevindt, moeten de thermostatische kranen open staan (stand 5)
in de andere ruimtes moet je de kranen instellen naargelang de gewenste temperatuur.
Bijvoorbeeld als onze studerende zoon alleen thuis is en alleen zijn kamer goed warm wil hebben dan zet hij de thermostaat op zijn kamer, radiator kraan aldaar volledig open en de kranen in de woonkamer op 2,5 om het niet teveel te laten afkoelen.
Installatie is kinderspel: de ontvanger wordt aangeloten op de bestaande draden van de oude thermostaat ofwel nabij de ketel gemonteerd en daar op de thermostaat aansluiting verbonden (de ontvanger heeft een stopcontact nodig dus even nakijken wat de beste plaats is). De zender ziet eruit als een gewone thermostaat en werkt gewoon op 2 batterijen.

Kost wel ongeveer €210 maar voor de gewone versie met dezelfde eigenschappen moet je ook €130 betalen. Hiervoor heb ja dan een prima regelende, programmeerbare thermostaat.

afbeelding van Anonieme gebruiker
28/12/2008 - 10:37
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Even opletten of je ketel een twee- of driedraads thermostaat nodig heeft. Junkers ketels werken met (Junkers) driedraadsthermostaten voor hun moduleerbare sturing.
Zover ik weet zijn de verkrijgbare draadloze thermostaten tweedraadstypen.
Via een omweg kun je sommige Junkers tweedraads aansturen, maar dan schakel je de 230V en dat is niet zo interessant.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.