laptops: minder verbruik bij Wifi af | Ecobouwers.be

U bent hier

laptops: minder verbruik bij Wifi af

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
22/12/2008 - 11:56

Hallo,

ik wil graag een eenvoudige manier om elektriciteit te besparen voorstellen:

indien u een knop heeft op uw laptop om uw Wifi (draadloos internet) aan of af te leggen, dan scheelt u dat ruwweg 5 Watt (opgemeten). Indien u lange tijd geen Wifi gebruikt, dan kunt u dus best de knop op af zetten.

mvg,
Jurgen

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
22/12/2008 - 12:45
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Ik denk dat het niet zozeer met WIFI te maken heeft, maar met Bluetooth. Dat is een zeer interessante vorm van draadloze copmmunicatie, maar heeft jammer genoeg veel energie vandoen. Veel notebooks hebben echter maar één knop om zowel wifi als BT af te zetten. Softwarematig heb ik dit wel kunnen ontkoppelen, daar ik mijn BT niet gebruik.

afbeelding van bernard.pauwels
24/12/2008 - 00:43

Wifi en Bluetooth zitten idd meestal onder dezelfde knop op een laptop. Echter WiFi is de grote slokop van energie, meer dan Bluetooth. Je kan die knop maar afzetten als je geen van beide gebruikt.

Als je een PDA (of Smartphone) hebt , met een kleine batterij, dan zal je snel het verschil merken. Trouwens de PDA/smartphone zal Wifi zelf zo veel mogelijk uitschakelen, want anders is de batterij vrij snel plat. Bluetooth blijft meestal opstaan omwille van koppeling aan een externe audioset (oortje of carkit).

Bernard

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.