ubbink atrium 190 w paneel versus sanyo 230 w pane | Ecobouwers.be

U bent hier

ubbink atrium 190 w paneel versus sanyo 230 w pane

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van patrick-29
20/12/2008 - 00:07

Ik heb vorige maand een prijsofferte bij ecostream ondertekend voor het plaatsen van 18 ubbink atrium 190 w panelen met als omvormer de sunnyboy. Vandaag ben ik echter naar een voordracht geweest van firma galileo welke gebruik maakt van het 230 w sanyo-paneel; zou ik hiermee geen betere keuze gemaakt hebben? Heeft een paneel met een hogere piekwaarde geen beter rendement tov de benodigde dakoppervlakte? Ik zie het eigenlijk zo: op een zo beperkt mogelijke opp. een installatie plaatsen met max fisc voordeel om dan later op de resterende dakopp eventueel een 2de installatie te plaatsen (niet dat ik veel verbruik op dit ogenblik 1500 kw/jaar). Wel in het achterhoofd houdend dat we binnen 10 jaar allemaal electrisch rond rijden en ik zo dan het teveel aan kws gewoon in mijn wagen kan injecteren.

3 Reacties

Reacties

afbeelding van serge-1
20/12/2008 - 12:27

Patrick,

Als je de beste opbrengst per m² wilt halen moet je sunpower panelen installeren maar die zijn wel een heel stuk duurder dan de 4.8€/wp die je nu betaalt voor ecostream/curieus. De opbengst van de ubbink attrium panelen is overigens vrij goed. Kijk maar eens op http://www.sonnenertrag.eu/?lang=nl

afbeelding van Anonieme gebruiker
21/12/2008 - 00:23
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Patrick,
Bij Galileo kun je ook sunpower225 kopen en die zijn niet veel zoveel duurder dan de Sanyo230's. Ze zijn 5cm korter en 1cm minder breed. Dus qua opbrengst gelijklopend met Sanyo. Enfin, ik heb vergeleken en ben voor Sanyo gegaan. Ik heb meer vertrouwen in het japanse perfectionisme dan in de amerikaanse nonchalance. Ze worden dinsdag a.s. geinstalleerd.
Bij Galileo wordt standaard omvormer Diehl aangeboden. Is duits ipv amerikaans en schijnt tevens minder problemen te geven. Ze raden wel de omvormers met transfo aan, omdat de transfoloze omvormer zuiver electronica is en bijgevolg gevoeliger.

afbeelding van Anonieme gebruiker
21/12/2008 - 12:55
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Welke prijs heb jij gekregen voor de sanyo's?
ik heb een prijsofferte voor 5,10 eur/Wp ex btw van masterwork bvba voor 26 sanyo HIP225HDE1 panelen

tot nu toe is dit de beste prijs die ik heb gekregen voor sanyo's. Ik heb ook offertes liggen van 5,9 en 6,4 eur/Wp ex btw van andere firma's.

Is dit te betrouwen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.