Wanneer schoorsteenklep dicht | Ecobouwers.be

U bent hier

Wanneer schoorsteenklep dicht

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van pietn
17/12/2008 - 20:06

Hallo,
Wij nemen in overweging om volgend jaar een speksteenkachel te laten installeren. Ik denk dat het een Tul. zal worden. Toch heb ik enkele vragen die ik hier maar zal loslaten. Men spreekt van een 3-tal uurtjes stoken, maar dan moet ook de klep dicht van de schoorsteen na het vuur, mijn vraag is nu hoelang duurt het eer het vuur uit is, maw, kan het bvb 3 uur duren voor het stoken en dan nog 2 uur duren eer de klep toe kan ? Of duurt het zolang niet ?
Is het waar dat de warmte dicht bij de kachel veel hoger is dan enkele meters (4-5) verder? En nog een vraagje, Zou het leder van de zetels niet droog komen, of is dit al vergezocht ?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.