wandverwarming achter speksteenkachel | Ecobouwers.be

U bent hier

wandverwarming achter speksteenkachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dirk.v.l.
14/12/2008 - 22:23

Hallo Stokers,

Heb al een tijdje allerlei forums bestudeerd om kijken wat voor mij het beste is.
Heb op de bovenverdieping een speksteenkachel TU 1220 staan waar ik heel tevreden over ben.
Maar wil graag de vloerverwarming beneden koppelen aan de speksteenkachel boven door een slang achter mijn kachel te plaatsen door het maken van een verwarmingswand die ik achter mijn kachel lijm met extra speksteentegels cement en een lewis of fermacellplaat.
Op de website van Tigchelkachels bij warmtewisselaars Stap 2 en 3 wordt ook gesproken over warmteoverdracht aan vloeren en wanden. Misschien zelfs met koper ipv kunststof in de wand voor snellere warmteoverdracht.

http://www.copperbenelux.org/files/vloerverwarming_nl.pdf

Het is al met een radiator gelukt bij sommige stokers, maar ik wil de warmte gewoon naar beneden pompen via een achterwand zonder tussenkomst van een boiler.

Alvast bedankt voor jullie reaktie`s

Groet,
Dirk v.L.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.