terugverdientijd pelletKETEL | Ecobouwers.be

U bent hier

terugverdientijd pelletKETEL

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van thomas bert-1
11/12/2008 - 21:47

Hallo,

Ik overweeg mijn oude gasketel te vervangen door een pelletketel. Ik heb een kostenvergelijking gemaakt maar vraag me af of ik niks fout heb gedaan:
Verbruik aardgas: 38000 kWh/jaar
Volgens testaankoop krijg je dit bij de goedkoopste aanbieder voor 2310€ (prijzen dec08)
Volgens dit forum kosten pellets 4-4.5 ct/kWh dus kom ik per jaar op 1530-1720€. Met een condenserende pelletketel heb ik geen rendementsverliezen tgo een cond gasketel
Dus leveren pellets mij een besparing op per jaar van 600-800€. Trek daarvan je jaarlijks onderhoud ng af (wat je niet deed voor een gasketel) en je kan je terugverdientijd berekenen. Op deze manier lijkt het dat pellets niet alleen het milieu sparen maar ook mijn portemonnee. Vergeet ik iets?

Groeten,
Thomas

Ps: in juli 2007 zou deze hoeveelheid gas me slechts 1370€, dat is bijna de helft. Als nu de gasprijs de dieselprijs volgt, lijken pellets financieel niet meer interessant te worden.

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
14/12/2008 - 14:39
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Ja u vergeet de enorme kostprijs van één condenserende pelletketel. Hier mag u gerust een sommetje voor opzij zetten van één 8 tot 10 K €.

Begin daar maar opnieuw te rekenen.

afbeelding van Hans Delannoye
14/12/2008 - 16:06

thomas

toch, je hebt iets fout gedaan ;)
de verstandigste investering bij zo'n gasverbruik is isolatie, en niet een pelletsketel.
mazout kent een tijdelijke 'inzinking', zodra de economie een beetje aantrekt, is dat probleem ook weer 'opgelost'.

hans d

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.