Iemand ervaring mee? | Ecobouwers.be

U bent hier

Iemand ervaring mee?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van nick-2
10/12/2008 - 15:33

Beste forumgangers,
We gaan onze oude mazoutketel vervangen door een gasinstallatie en onze installateur raadt ons een Junkers Cerapur aan. Onze huidige ketel heeft een vermogen van 15 kW, de Junkers zou een vermogen hebben tussen de 6.4 en 27.7 kW.
Alle info welkom!

1 Reactie

Reacties

afbeelding van geert devos
10/12/2008 - 16:28

Er bestaat een keteltje van Junkers dat moduleert van 3,7 tot 14 KW.(cerapursmart) Heb er zojuist eentje in mijn huis in dienst genomen. Je moet er natuurlijk om vragen , anders geeft de dealer je een zowiezo een standaard 28 KW model , dat misschien overgedimensioneerd is.
Vaak staart men zich blind op het doorstroomvermogen voor warm san water , maar als je er een (voor misschien later zonne-) boiler erbij neemt , speelt dat geen rol.

Als je huis een beetje deftig geisoleerd is , volstaat misschien een klein keteltje dat weliswaar zijn best moet doen, maar dat is nog altijd beter dan een mastodont die constant pendelt.

Ik kan nu al uit ervaring bij de opstart spreken: boiler van 300 liter , koud water van enkele graden (eerste maal opgewarmd) : op 15 minuten naar 40 graden . Vind ik reeds puik voor zo'n keteltje van 14KW max. En in de praktijk verbruik je nooit je volledige warmwatervoorraad in 1 keer , dus is het water altijd al voorverwarmd , en moet de ketel slechts "bijverwarmen"

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.