Aansluiting verbrandingslucht pelletkachel | Ecobouwers.be

U bent hier

Aansluiting verbrandingslucht pelletkachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van peter claus
10/12/2008 - 09:23

Beste,

Ik heb tot volle tevredenheid een pelletkachel geïnstalleerd (Edilkamin Marea). Nu trekt hij de verbrandingslucht uit de woonkamer. Ik zou graag de verbrandingslucht van buiten aanvoeren. Hiervoor is een aansluiting voorzien waar een buis op past met binnendiameter 40mm. Omtrend de uitvoering van de leiding is het zeer onduidelijk, zelfs een specialiseerd bedrijf in sanitaire en verwarmingsartikelen kon me geen antwoord geven waar ik wat mee ben.

Wat voor buizen (materiaal) moet dit zijn?
Moet ik diameter 40 blijven of ga ik met een grote afstand beter groter via een verval.
Wat is de maximale afstand?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
10/12/2008 - 13:00
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Peter,

Ik zal u een fiche mailen van de Marea, waarin op pagina 10 een tekening staat waarop je de buis kan zien voor de aanvoer van externe lucht.
Het is in het Italiaans, maar de tekening spreekt voor zich.

Mvg,

Steven

afbeelding van peter claus
10/12/2008 - 13:13

Beste Steven,

Ik heb die Italiaanse handleiding ook met de tekening. Maar hier vind ik niet in terug uit welk materiaal deze moet vervaardigd zijn. Aangezien die inlaat koud is, zou ik zeggen dat een PVC buis volstaat, maar ben ik dit niet zeker.

mvg

Peter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.