ruis vloerverwarming Buderus: Logamax GB142 Wilo | Ecobouwers.be

U bent hier

ruis vloerverwarming Buderus: Logamax GB142 Wilo

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van ine-1
08/12/2008 - 21:12

2 jaar geleden lieten we vloerverwarming plaatsen van Buderus: Logomax GB142 met Wilo pompen.

Wanneer de pompen draaien is er een geruis. Het is zo hinderlijk dat we er zelfs van wakker worden wanneer de pomp 's morgens (4u-5u) begint te draaien.

De leidingen (van de pomp naar de collector) lagen eerst onder de vloer, in de vloerisolatie op de chape. Omdat onze installateur niet direct een oplossing wist voor het geruis, heeft hij de leidingen aan het plafond bevestigd.

Eerst dachten we dat er ruis was doordat de leiding vastgemaakt zijn op de vloerplaat (dus ruis die zich via de vloerplaat op de muren zet en zo heel het huis door).
Maar wanneer het water uit de leidingen gelaten wordt, hebben we enkele dagen geen probleem, na 3 à 4 dagen begint het terug. Omdat het kon zijn dat het geruis voorkwam van een luchtbel werd een ontluchter geinstalleerd. Terug, 1e dagen geen probleem maar daarna zelfde probleem.

Onze installateur weet geen oplossing.

Kan er ons iemand helpen met dit probleem?
- Weet er iemand hoe dit geruis veroorzaakt kan worden?
- Kent er iemand een installateur die kan/wil helpen?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.