kelderplafond isoleren laminaat zet uit | Ecobouwers.be

U bent hier

kelderplafond isoleren laminaat zet uit

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jan kesters
04/12/2008 - 21:29

heren,specialisten,

ik zit met het volgende probleem, bij mijn verbouwing 10 jaar geleden heb ik laminaatvloer in mijn leefruimte gelegd. als de winter om de hoek komt trekt deze laminaatvoer op verschillende plaatsen 2 tot 3mm open. Mijn huis is volledig onderkelderd en er is nergens vloerisolatie voorzien. Nu dacht ik eraan om het kelderplafond te isoleren met isolatieplaten. zou dit enig effect hebben op het opentrekken van de laminaatvloer en op de binnentemperatuur?

mvg
Jan

3 Reacties

Reacties

afbeelding van hans-30
04/12/2008 - 21:36

volgens mij is dit meer een probleem van te droge lucht, hebben we hier ook gehad met ons parket, en hebben zelfs een aantal jaren luchtbevochtigers moeten zetten. Vochtigheid al eens gemeten? Mag gerust tot 70%RV zijn, goedkope modelletjes te koop in doehetzelf-zaken, zijn niet juist tot op een paar % maar dat hoeft ook niet.

afbeelding van jan kesters
05/12/2008 - 14:52

Dus als ik het goed begrepen heb en een luchtbevochtiger in de woonkamer plaats zouden de spleten tussen de laminaatstukken na verloop van tijd verdwijnen

afbeelding van raf-4
05/12/2008 - 15:53
raf

Jan,
U hebt toch genoeg ruimte (minstens 0,5 cm) gelaten tussen uw laminaat en de muren zodat deze kan uitzetten ?
't is maar.... dat ik uit ervaring spreek:
Ik had voorlopig laminaat gelegd in onze woonkamer (in afwachting van parket binnen enkele jaren) en door de grote overspanning (9m) en dunne (lees : goedkope) laminaat kwam deze hier en daar een beetje omhoog. Opnieuw plinten van de muur en er een reepje afgedaan.
Maar hopelijk bent u zo dom niet als ik haha

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.