cv met hout en pellets | Ecobouwers.be

U bent hier

cv met hout en pellets

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van marijke
03/12/2008 - 20:06

Heeft iemand ervaring met een cv installatie die zowel kan werken met hout pellets en hout? Wij hebben enorm veel hakhout van knotten van wilgen en houtwal. Wel geen hout met een hoog warmterendement maar afvoeren of stapelen in een takken wal van de dikke stronken lijkt ons ook niet aangewezen. Hoe hoog is het rendement van een combi cv ketel op hout en pellets? De Bico Fire 34 heeft twee verbrandingskamers en ook twee afvoerkanalen. Deze ketel kan in een leefkamer staan die ook meeverwarmd wordt door deze grote kachel. Zou het lawaai van circulatiepomp en andere sturing storen? Heeft iemand een dergelijke ketel uitgerust met een automatische voeding vanuit silo zodat manuele ingrepen niet nodig zijn bij stoken op pellets? Is een dergelijke installatie ook geschikt om het warm water ook te produceren?
De aankoop is duur en ik wil toch graag info van mensen die reeds ervaring hebben.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.