vloerverwarming en plankenvloer | Ecobouwers.be

U bent hier

vloerverwarming en plankenvloer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van sarah-2
02/12/2008 - 22:56

Hey Allemaal,
Ik wil een massieve plankenvloer en vloerverwarming kan dit of opteer ik beter voor wandverwarming (binnenmuur). Een houthandelaar heeft me gezegd dat ik geen massief plankenvloer kan gebruiken bij vloerverwarming omdat dit levend materiaal is en dat dit bij parket (dood materiaal) wel kan.

2 Reacties

Reacties

afbeelding van patrick m
02/12/2008 - 23:18

Sarah, ik vermoed dat die houthandelaar u gewoon liever parket zou verkopen.

Het kan volgens mij perfect, kies wel voor een degelijk vloerverwarmingssysteem (droog) dat de warmte reeds perfect verdeeld zodat er geen thermische spanning in het hout komt, en steek er het driedubbel of zo aan isolatie onder dan hetgeen de VV-firma voorstelt.

Maar, ik heb deze opmerking al elders gemaakt, uw houten vloer zal altijd al niet koud aanvoelen, als je nu het geld van je VV in extra isolerende maatregelen steekt, dan heb je bijna geen verwarming meer nodig, en dan kan het evengoed met een goedkope radiator of iets anders.

afbeelding van sarah-2
02/12/2008 - 23:30

Dank je voor je snelle antwoord. Ik ga naar een laag energiewoning dus is vloerverwarming niet echt nodig. Mijn keuze gaat dan toch naar muurverwarming met afwerking leem. ben niet zo'n fan van een radiator.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.