Renovatie - hoe energie besparen? | Ecobouwers.be

U bent hier

Renovatie - hoe energie besparen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dirk_e
01/12/2008 - 12:20

Huidige situatie:
ALLES op electriciteit - verwarming (accumulatoren), boiler, koken, ...
Dak is geïsoleerd en kruipkelder volgt weldra. Muren zijn uit de jaren '90 - wat zou hier nog beter kunnen?

Door renovatiewerken zou ik de huidige factuur (totaal >13.000kWh, +/- 8.300kWh voor verwarming) willen reduceren.

Gezien de huidige prijsschommelingen zou ik wel zo veel mogelijk energie zelf willen opwekken (zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, ...).

Wat zijn de mogelijkheden en wie heeft hier al ervaringen mee??

Alvast bedankt voor de moeite

2 Reacties

Reacties

afbeelding van louisr
01/12/2008 - 20:19

zonnepanelen voor de elektriek, zonneboiler voor de verwarming van warm water. ik denk dat ge dan toch al een heel mooi stuk hebt teruggewonnen.

tja aan isoleren weet ik zo niet wat nog beter zou kunnen.
hebt ge dubbele spouwmuur? ik heb ook al iets gehoord van isofloc spuiten in de buitenspouwmuur maar ik weet niet of dat zo efficient is. Ik zou het persoonlijk toch niet doen.

tja en warmtepomp ben ik ook nog mee bezig. misschein dat ik achter een paar jaar ga laten zetten van de cv-ketel nu maar ge moet een goed geisoleerde woning hebben (minstens K45), anders komt het niet goed naar het schijnt.
en ook is het beter vloerverwarming te gebruiken met een warmtepomp. Ik heb hier gelukkig al vloerverwarming liggen, dus de overschakeling naar een warmtepomp zal "makkelijk" moeten zijn voor mij. maar toch...
ik wil u gerust info geven van mijne installateur van zonnepanelen en boiler.
stuur maar emailtje.

grtn. louis rijnders

afbeelding van dirk_e
01/12/2008 - 21:28

Met het huidig verbruik zou ik 140m² zonnepanelen moeten zetten om de verwarming over te zetten. Zo'n 65.000€ investering. En ik heb op meerdere sites gelezen dat zonnepanelen eigenlijk pas na isoleren kan komen (dan zou die 140 kunnen terug gebracht worden).

Spouw moet ik eens nakijken op het plan ... dacht gewoon 1 gleuf met isolatie.

Zet gerust die gegevens eens op (of op mail). Ga zeker een prijsofferte vragen ter vergelijking. Mijn huidige info komt van www.natec.be waar je een simulatie kan draaien (daar kreeg ik die 140m² om 10.000kWh van de huidige 13.000 om te zetten).

Heb ondertussen nog gevonden:
kruipkelder
deuren voorzien van tochtstrips
reflector achter die accumulatoren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.