Condensatieketel installateur | Ecobouwers.be

U bent hier

Condensatieketel installateur

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van stefanvg
30/11/2008 - 21:46

Beste forummers,

Hoe meer ik hier lees over condensatieketels, des te meer schrik ik krijg over de goede installatie ervan.

Ik zit in de regio Leuven met laagcalorisch gas. Ik ben dan ook rond het Leuvense - Kessel-Lo op zoek naar een goede installateur voor condensatieketels van Vaillant. Het goed instellen van deze ketels is immers cruciaal zo blijkt na het lezen van alle topics hier...

Met wie hebben jullie goede ervaringen?
Hartelijk dank!

1 Reactie

Reacties

afbeelding van rene-11
01/12/2008 - 20:28

Stefan,

De instellingen worden pas het probleem als de ketel niet past bij de warmteverliezen van desbetreffende kamers.

Dus maak voor de keuze van een ketel een warmteverliesberekening op huis nivo om het maximum ketelvermogen te bepalen.

Kijk vervolgens naar de kamers welke u gelijktijdig wil verwarmen en bereken hier de warmteverliezen per kamer in het tussenseizoen om het minimumvermogen te bepalen van de ketel.

Controleer het vermogen van het reeds geplaatste afgiftesysteem en beoordeel of de verhouding zodanig is dat de ketel zo lang mogelijk kan condenseren.

Dat gaat allemaal vooraf voordat aan een ketelkeuze gedacht kan worden.

Dus belangrijk aan de ketel is een laag minimum vermogen en belangrijk aan de huidige installatie is dat deze installatie zo lang mogelijk kan condenseren en daarvoor voldoende afgiftevermogen heeft om de warmteverliezen van desbetreffende kamers te compenseren bij een zo laag mogelijke watertemp.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.