verdubbeling van gasverbruik | Ecobouwers.be

U bent hier

verdubbeling van gasverbruik

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van astrid kervyn
26/11/2008 - 21:05

Dag lezer,

Ik heb net mijn energieafrekening ontvangen. De vraag die rees was hoeveel ik zou terugtrekken vermits wij dit jaar zéér energiebewust zijn omgegaan. Living verwarmen met houtkachel, slaapkamers lekker fris. De centrale verwarming op gas springt alleen op 's morgens tussen 6u30 en 7u30 (en staat ingesteld op 21° ipv 22°), de tijd om mij klaar te maken en mijn 3 kindjes klaar te krijgen voor school. 's avonds, na't werk zet ik zelf de chauffage op en de kachel. De verwarming gaat uit als de kachel goed warmte geeft.
Ik ga dus zeer bewust om met energieverbruik.
Mijn afrekening beweert het tegendeel. Ik heb nu meer dan het dubbele verbruikt dan gemiddeld de laatste jaren!
3 maanden geleden hebben we in de straat een algehele evacuatie gehad wegens een gaslek in de straat. Die week zijn ze nieuwe leidingen naar de huizen komen trekken tot aan de meter. Zou er daar iets mis zijn gegaan, met de aansluiting naar mijn meter?
Volgens Eandis niet, omdat een fit vóór de meter, de teller niet doet draaien... dus geen verbruik registreert.
Weet iemand wat er wel zou kunnen gebeurd zijn? dat mijn teller nu dolgedraaid lijkt...

3 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
26/11/2008 - 21:54

Astrid,

Is het uw verbruik dat gestegen is (Kwh) of is het bedrag van de eindfactuur?

De gas is immers toch een flink stuk duurder geworden. Je hoeft niet veel meer te verbruiken om een stuk meer te betalen.

afbeelding van matthiasvk
27/11/2008 - 09:21

Je kan je gasverbruik ook zelf in de gaten houden door af en toe de meterstand te bekijken. Als je bv 's morgens wanneer je vertrekt naar school/werk de meterstand noteert en 's avonds ook wanneer je thuiskomt.

Verder kan je ook eens per avond bekijken en zo.

afbeelding van jean-3
27/11/2008 - 22:35

astrid
zet u gas kranen aan u gast toestellen dicht en noteer meterstand..ga na een uur is terug kijken , zo kan je zien of je lek op de binnenleiding hebt
groetjes

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.