belastingsvermindering Zonnepanelen | Ecobouwers.be

U bent hier

belastingsvermindering Zonnepanelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van anja
26/11/2008 - 20:34

Weet er iemand of ik nog belastingsvermindering krijg wanneer ik in 2009 Zonnepanelen of fotovoltaïsche panelen koop?????

Anja

4 Reacties

Reacties

afbeelding van louisr
26/11/2008 - 21:38

Anja,

Het fiscaal voordeel blijft normaal altijd geldig zolang ze het niet wijzigen en dat melden ze toch altijd op voorhand.

Ik heb dit jaar 3440 EUR voordeel gehad en volgend jaar kan ik dit opnieuw aanvragen. (factuur splitsen)
Je kan dit ook aan jouw installateur vragen dat ze volgend jaar als je zonnepanelen laat plaatsen de factuur splitsen zodat je in 2009 en zelfs 2010 voordeel kan hebben.

Grtn Louis.

afbeelding van jan van ysacker
09/03/2009 - 12:49

Ja die krijg je nog !
Klopt het dat er een wetsvoorstel is om dit in de toekomst aan te passen naar 40% van het factuurbedrag zonder limit van 3600 € ?
Zo ja, waneer wordt dit effectief goedgekeurd en vanaf waneer wordt dit van kracht ?

afbeelding van m-peeters
09/03/2009 - 17:05

Zojuist een zware teleurstelling opgelopen: nu blijkt dat de spreiding van de belastingvermindering bij aankoop van zonnepanelen enkel over 4 jaar kan gespreid worden INDIEN HET EEN WONING BETREFT DIE MINSTENS 5 JAAR OUD IS.

Blijkbaar vallen de mensen die een woning van 0 tot 5 jaar oude hebben overal tussen de mazen van het net:
- nieuwbouwers (woningen van 0 jaar oud en die nog geen domicilie hebben genomen) komen in aanmerking voor 6% btw;
- bestaande woningen van minstens 5 jaar oud komen eveneens in aanmerking voor 6% btw én voor de spreiding van de belastingvermindering bij aankoop van zonnepanelen.
- woningen tussen 0 en 5 jaar oud (volgens de wetgeving geen nieuwbouw en ook geen bestaande woningen) krijgen niks en betalen 21% btw + geen spreiding van belastingvermindering.

CONCLUSIE: mijn ganse project (plaatsing van 18 zonnepanelen) gaat de koelkast in. Onze woning is 2 jaar oud, we gaan dus nog minstens 3 jaar wachten om dan ook van de voordelen van een bestaande woning te genieten (hoewel de GSC dan serieus verminderd zijn lijkt dit me het beste).

Economische herstelwet? Laat me niet lachen, kandidaat-inveseerders worden gedwongen hun project uit te stellen (ik weet dat iemand van het kabinet Crevits op dit forum zit, mischien kan hij hierop reageren)!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.