Bemerkingen nieuwe CV installatie gas | Ecobouwers.be

U bent hier

Bemerkingen nieuwe CV installatie gas

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van lambert-2
26/11/2008 - 08:04

Einde maart 2008 heb ik mijn mazout ketel vervangen door een condenserende CV op gas. Deze eerste winter is een eerste test en wordt tot nu toe goed doorstaan :-)

Toch enkele bemerkingen:

- Ik moet geregeld lucht aflaten op verschillende radiatoren. Er werd niets gewijzigd aan de radiatoren en collectors. Waar kan dit aan liggen, waar komt die lucht iedere keer weer vandaan. Het is ook vaak aan dezelfde radiatoren.

- De diameter van het toevoerbuisje van de gas is 15mm. Nu heeft mijn buurman ook een nieuwe CV laten plaatsen, en daar sprak de installateur dat 22 of 28mm standard moet zijn. Afstand tuss gasmeter en CV is ongeveer gelijk (5m), enkel bij mij zijn meer bochten.

Hoe zit dit nu? En heeft de kleinere diameter enige nadelige gevolgen, zoals werking CV, verbruik, ...
Uiteindelijk is mijn gas installatie ook goed gekeurd.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.