gemene muur zonder spouw isoleren | Ecobouwers.be

U bent hier

gemene muur zonder spouw isoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van myriam-1
25/11/2008 - 16:04

In ons huis is er in de traphal een gemene muur (dubbele steen zonder spouw) waartegen enkel op de benedenverdieping gebouw is. Hierdoor hebben we heel wat warmteverlies.
Vanbuiten isoleren is niet mogelijk aangezien ons eigendom stopt bij de muur.

Zijn er mogelijkheden om deze van binnen te isoleren zonder dat dit te veel plaats inneemt want de traphal is al redelijk krap berekend ?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van r.vanrossen@skynet.be
25/11/2008 - 16:48

Is de 'gemene muur' ook echt gemeen aan de beide aanpalenden (jezelf en je buur) ? Of is het alleen maar een scheimuur die zo is gebouwd door jou of door je buur, maar die (nog) niet door de andere werd overgenomen ?

Indien door jou gebouwd en nog niet door je buur overgenomen, doe je daarmee je verdomde goesting en haast je dan maar om ze aan de buitenkant alsnog te isoleren. Wel je buur verwittigen en om tijdelijk betreden aan die kant verzoeken, om het werk te kunnen uitvoeren.

Als de muur echt gemeen is heb je er recht op om die op jouw kosten te isoleren aan de buitenkant, met akkoord van je buur die er tenslotte moet tegenaan kijken.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.