>200 branderstarts per dag in LEW | Ecobouwers.be

U bent hier

>200 branderstarts per dag in LEW

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van teizman-1
24/11/2008 - 23:12

Hoi,

Onze ketel lijkt zelfs bij deze koude dagen te pendelen. (buiten is het momenteel -1°C en de ketel heeft aan/uit/aan cycli van minder dan 10minuten.

Volgens mij is dit één van de redenen voor ons hoog verbruik: laatste 3 dagen : 14m³ per dag.

Ketel= ACV excellence met WAR en geen thermostaat, 32kW met ondergrens van 5,9.

Huis: warmtevraag bij -8: 9 à 10 kW

Installatie: VV beneden, boven overgedimensioneerde radiator in zelfde kring als VV.
Onder de ketel is er een driewegskraan geplaatst. De WAR is hiermee verbonden. Ik denk dus niet dat de keteltemp geregeld wordt door de WAR. De WAR regelt volgens mij enkel de mate van retour vermenging. Is dit ideaal?

Is het niet simpeler dat de keteltemp aangepast wordt en dat er geen 3 wegskraan gebruikt wordt? De installateur beweerd dat dit de normale manier van werken is voor VV omdat hierbij de temp verschillen te groot zijn (tussen keteltemp en temp in VV denk ik.)

Kan de keteltemp dan niet voldoende laag zijn voor rechstreeks naar de kringen te lopen? Kan een ketel continu water van bijvoorbeeld 25°C produceren (dit is de temp nu in het vertrekkende water van de VV)

greetz en bedankt voor jullie hulp....
teizman

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.