jennen stroomleveranciers | Ecobouwers.be

U bent hier

jennen stroomleveranciers

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van karl herrebout
24/11/2008 - 17:03

Wij zitten momenteel nog even vast aan Luminus. Maar als ik zie dat Ecopower ons 30 zou kunnen doen besparen, ben ik straks wel weg.

Maar zou het eventueel zin hebben Luminus voor te stellen, te blijvn, tegen de prijs van ecopower?

Als kleintje Ecopower het kan, waarom Luminus dan ook niet?

Heeft iemand dat al geprobeerd? Ik denk, als de massa groot genoeg is, er misschien iets in gang kan gezet worden.

15 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
24/11/2008 - 18:09
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Ik zit ook bij Luminus en heb beide aanbiedingen van een jaarlijks of 2-jaarlijks vast contract niet genomen.Op het einde van het jaar ga ik mijn berekening maken en dan gewoon de goodkoopste nemen.

afbeelding van dirk andelhofs
24/11/2008 - 18:20

Mag ik er ff op wijzen dat dit een ecologie forum is en geen economisch forum.

Waarom kiezen jullie niet gewoon voor de meest (eco)logische stroom ????

Dirk

afbeelding van Anonieme gebruiker
24/11/2008 - 20:46
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Maar dirk,

Je snapt het niet.

Mijn stelling is: als ecopower dmv groene projecten goedkope stroom kan leveren, dan kan een ander dat toch ook?

Dat in gang zetten, dat zou pas een revolutie zijn in stroomland.

afbeelding van louisr
24/11/2008 - 21:26

Ik denk dat dit toch al stilletjes op gang aant komen is...
Groenplus, electrabel met hun reclame van duurzame energie, ...

Wel niet vergeten dat duurzame energie produceren ook geld kost aan investeringen zoals zonnepanelen en windturbines. Die komen er niet gratis.

Ze voorspellen nu al prijsstijgingen van 15% naar volgend jaar, ik zou mijn god niet weten hoe jij dan de prijs naar beneden gaat bedingen.

Maar ik vind het wel een goeie opzet, als alle Belgen zo zouden redeneren kan er misschien toch wel iets op gang komen.

Mocht je het interessant vinden: vandaag was er een nieuwsbericht dat er allicht maximumtarieven worden ingevoerd als de prijs fors zou stijgen.
Het kan toch niet eeuwig alles blijven stijgen.

afbeelding van vic-3
24/11/2008 - 21:31
vic

Veranderen van maatschappij heeft vaak voordelen,maar er zijn vaak ook heel wat nadelen aan verbonden die men maar achteraf ziet. Ik heb reeds van heel wat mensen gehoord dat ze problemen hebben door van leverancier te veranderen. facturen die maar blijven komen enz. En dan begint de rompslomp.
Vaak problemen allerhande en dat om 30Euro te besparen per jaar. Het is vaak het sop van de kool niet waard. Want als men dan is de rekening gaat maken wat men diende uit te geven om orde op zaken te stellen zonder de stress enz die men er door opliep en er misschien nog ziek van werd ook en hoe zit het dan met de dienst in geval van defect enz.
Ik dacht ook om van leverancier te veranderen maar als ik is hoorde wat anderen beleefden heb ik het maar zo gelaten voor die paar Euro's op jaar basis. Eén ding is zeker de electriciteit in België is nog steeds veel te duur. DE vrijmaking van de markt zou daar de oplossing voor zijn geweest. Vergeet dat maar. Nu is alles opgesplitst en lopen er nog meer bloedzuigers rond dan voorheen. Het was net om die mensen een inkomst te bezorgen dat men zulke dingen ondernam.Niet voor de consument maar voor die bloedzuigers.
Als een arbeider geen werk heeft dat is niks, maar als een rijke luis geen werk heeft dat kan niet want die mens heeft hoge studies gedaan en moet absoluut werk hebben. Het zou zonde zijn en beschamend zijn om te moeten gaan doppen.

afbeelding van wout-3
24/11/2008 - 21:37

Ik ben enkele jaren geleden van Elecrtrabel naar Ecopower overgestapt, en dat was hoegenaamd niet moeilijk : Ecopower zorgt voor alles, er is geen enkel probleem geweest.

Ook met ons bedrijfje hebben we dat gedaan, zelfde verhaal : geen problemen.

Nu hebben we dus al enkele jaren groene stroom, we besparen een beetje en we krijgen een dividend op onze aandelen. Wat wil een mens nog meer ?

afbeelding van Anonieme gebruiker
24/11/2008 - 22:20
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Wat mij verbaast is dat het bedrijf (dat nog altijd niet ecobewust is) waar ik werk ongewild op groene energie overstapt van Electrabel omdat die volgens de offerte goedkoper is dan de grijze/zwarte energie.
Als gewone consument van Electrabel betaal je voor groene een pak meer dan de grijze energie....

afbeelding van stefanvg
24/11/2008 - 22:58

Ik ben van luminus overgestapt naar ecopower en lampiris. Ik ben hier reeds mee begonnen in mei, hoewel mijn luminus contract pas afloopt in januari 2009.

Ik doe het omwille van de groene stroom, maar ook steeds omwille van de goede reviews.

Over het veranderen van leverancier :
Ik ben iemand die rechten heeft gestudeerd, maar eigenlijk kan iedereen dit. Je haalt je contract is boven en leest de voorwaarden van opzegging en tijdsduur. Dan stuur je binnen die periode één aangetekende brief (te verkrijgen via het postkantoor) en klaar is kees!

Geen gezever met telefoons of gewone brieven schrijven. Volg gewoon de wettelijke procedure en je zal zien dat ze afdruipen.

En het is hier inderdaad in de eerste plaats een mooi ecologisch forum. Laten we dat zo houden.

afbeelding van mtts-27
24/11/2008 - 23:31

Vic, wij zijn overgestapt van Electrabel naar Ecopower en dat zonder problemen.

Als je een defect hebt is dat noch de verantwoordelijkheid van Electrabel, noch van Ecopower, noch van een andere energieleverancier. Een defect is de verantwoordelijkheid van de distributienetbeheerder (bv. Eandis).

afbeelding van Kurt-2
25/11/2008 - 10:28

Nog even wat betreft ecologie, maar niet los van economie: De basiosfilosofie van de prijshantering van Ecopower is simpel: hoe minder je verbruikt hoe goedkoper ze worden. Als je minder dan 3000kWh per jaar verbruikt is Ecopower sowieso goedkoopst. Verbruik je meer dan 10.000, dan is ie nog steeds groen, maar wel duurst.
Wij zitten sinds een enkele jaren reeds bij Ecopower, we hebben ons verbruik met 2000kWh naar beneden gebracht en zitten nu bij de groenste en goedkoopste leverancier van België, én we krijgen ook nog een leuk dividend voor onze aandelen ( 6% en tot -ik dacht- 2.500€ per persoon belastingvrij).

U kiest maar.

Groeten,
Kurt

afbeelding van Anonieme gebruiker
25/11/2008 - 11:10
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

't Is nogal kortzichtig om het ecologische van het economische te willen loskoppelen. Buiten enkele groene idealisten is er niemand die ecologisch gaat als zijn portefeuille er niet wel bij vaart.
Gelukkig leveren veel ecologische besparingen ook een financiële besparing op, en dat zal in de toekomst enkel nog versterken. Dergelijke correlatie maakt dit forum juist boeiender.

afbeelding van patrick m
25/11/2008 - 12:18

Johan, als je niet kortzichtig bent, dan zal je bijna altijd tegenkomen dat de meest ecologische oplossing op termijn ook de meest economische is.
Bekijk het voor de aankoop van een auto of wasmachine, bouwen van een huis, etc...

afbeelding van karl herrebout
25/11/2008 - 13:18

Kurt,

Waar haal je dat?

Ik heb zojuist 10000 dag en 5000 nacht Kw ingevuld op de site van de vreg, met 4 personen in het gezin, en ecopower is nog steeds 500 euro goedkoper dan de eerstvolgende. (2500 vs 3000)

Het verschil wordt wel kleiner, nog meer met veel nachtverbruik.

afbeelding van vic-3
25/11/2008 - 18:37
vic

Beste Kurt ik heb al ander dingen gehoord. mensen die opzeggen en nadien een pak problemen krijgen met vorige leverancier. Ok men kan naar de rechtbank stappen enz maar wat kost dat niet allemaal? En wat brengt dat mee voor de mens? stress spanning woede haat enz en daar moet men maar door het leven mee als arbeider. je moet nu nog maar is iemand aan de lijn proberen te krijgen voor een problemen en ze sturen je nu al van het kastje naar de muur.
Ik vroeg over het laatst nog inlichtingen over het plaatsen van zonnepanelen en men stuurde me gewoon door naar hun site waar je amper iets kan van opdoen. Het is zo veel gezegd als laat mijn kop gerust. Een deskundige ter plaatse sturen om te zien of dat wel mogelijk is enz is te veel gevraagd.
Ik heb al twee plaatsers ter plaatse gekregen en de ene zegt dat het wel kan terwijl de tweede zegt dat het niet kan omdat er een schouw in de weg staat die amper schaduw zal geven maar op een bepaald moment zal ze dat effectief wel doen en dan gaan die panelen niet meer werken.
Die schouw is niet hoog maar ja ze is er. De eerste plaatser zei dat ik met 80% moest tevreden zijn door die schouw. 80% is toch nog altijd iets. De tweede vond het gewoon niet te doen door die schouw.
Daar sta je dan als leek.En electrabel die weinig of niets doet eigenlijk op dat vlak. Trek,je plan en we zien dan wel.Wie krijgt men over de vloer? Men weet het niet. Ik denk dat de maatschappij wel mensen heeft die van die dingen goed op de hoogte zijn zonder dat zij er winst bij hebben. Eerlijk duurt het langst.

afbeelding van dirk vh-1
25/11/2008 - 22:16

Aan alle Electrabel-klanten: verander van leverancier!

Voor diegenen die nog niet door hebben waarom:
- Electrabrol: http://www.electrabrol.be/e_video.swf
- PAX Electrabel: http://www.garagetv.be/video-galerij/dgeens/Pax_Electrabel.aspx

Groeten,
Dirk VH

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.