gasverbuik | Ecobouwers.be

U bent hier

gasverbuik

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van hans-27
22/11/2008 - 19:32

Wij wonen nu 9 maanden in een nieuwbouw woning voorzien van vv beg gr. Het gebruik is 12m3 per etmaal in de maand november. Het verwarmen van de vrijstaande woning (960 m3 waarvan beg gr verwarmt 400m3) duurt erg lang. Van 15gr naar 19 kost minmaal 5 uur. Is deze tijdsduur verwarmen en gasverbuik normaal in deze tijd van het jaar.

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
22/11/2008 - 21:00
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

het huis moet eerst nog vrij zijn van bouwvocht.
dit drogen kost ook energie. volgend jaar zal het verbruik wat afnemen.

afbeelding van kurt vermeiren
22/11/2008 - 21:11

hans,

wat jans zegt klopt, bij indienstname ook heel veel gas per etmaal verstookt en dit jaar zit ik op minder dan de helft en de woning is steeds tussen de 21-22,5°C warm.

Mvg Kurt

afbeelding van Hans Delannoye
23/11/2008 - 09:14

hans

vloerverwarming is een traag systeem waarbij je het moet hebben van straling, en daarvoor moet je de hele massa eerst opwarmen, het is dus heel logisch dat je daarvoor een lange tijd nodig hebt.
maar eens je ruimte op temperatuur, heb je maar heelm weinig nodig om deze op temperatuur te houden.
maar ik blijf met een vraagje zitten, laat jij regelmatig je huis volledig afkoelen tot 15°? en zo ja, waarom? en nu ik toch vragen stel, hoe lang duurt het dan voor de temperatuur in je woning van 19° naar 15° daalt?

hans d

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.