Hoe verwarming instellen? | Ecobouwers.be

U bent hier

Hoe verwarming instellen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van koen thijs
22/11/2008 - 13:36

Ik woon sinds kort op een appartement, volgens mij niet zo goed geïsoleerd nu het buiten kouder wordt en bovendien op het noorden gericht. Zowieso komt er veel koude uit de vloer (waaronder zich een koele garage vindt).

Ik heb nu op een maand iets meer dan 40m³ aardgas gebruikt op een leefruimte van 30m², terwijl het buiten niet koud was. Ik het zojuist verwarmd van 17 tot 20 graden wat iets meer dan 1m³ aardgas verbruikte wat ik veel vind, maar misschien ook normaal is met koudere buitentemperaturen. Is dit normaal?

Hoe moet ik bovendien mijn verwarming en condensatieketel optimaal instellen?

Als je de verwarming (geen thermostatische kranen) helemaal opendraait, vliegt de temperatuur naar omhoog en schommelt de temperatuur in huis tot 3 graden. Daarom kranen wat dichter gedraaid, zodat de woning geleidelijk opwarmt, maar verbruikt dit dan meer aardgas omdat het langer duurt vooraleer alles is opgewarmd? Heeft het zin om je condensatieketel dan ook wat lager van temperatuur in te stellen of is de huidige temperatuur van 60 graden optimaal?

Nu kan ik zelf wel alle mogelijkheden onderzoeken maar dan ben ik heel lang aan het onderzoeken met al deze parameters. Misschien heeft iemand hiermee al geëxperimenteerd?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.