Solarworld doet bod op Opel | Ecobouwers.be

U bent hier

Solarworld doet bod op Opel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van satsurfer
21/11/2008 - 15:32

vrijdag 21 nov 2008 Het Duitse zonnecelbedrijf Solarworld heeft een overnamebod gedaan op de Duitse autofabrikant Opel. Volgens bestuursvoorzitter Frank Asbeck van Solarworld is het bod geen grap maar `bloedserieus`. Solarworld wil ongeveer 1 miljard euro gaan investeren in de productievestigingen van de autofabrikant in Duitsland.

Verder wil Asbeck het ontwikkelcentrum van Opel in Rüsselsheim overnemen. Opel is een volle dochter van het Amerikaanse autoconcern General Motors. Asbeck wil General Motors echter niet betalen voor Opel. Hij wil zelfs dat GM een soort bruidsschat meegeeft, die neerkomt op 40.000 euro per Duitse arbeidsplaats. In totaal zou hier dan ruim 1 miljard euro mee binnengehaald worden. Ook moet de Duitse overheid met garanties komen voor leningen voor Opel.

Asbeck denkt dat met de plannen met Solarworld een gezond bedrijf kan worden neergezet. Opel zou in de toekomst dan alleen nog auto`s met elektro- en hybride motoren produceren. Auto-experts zijn sceptisch over het voorstel dat GM van de hand heeft gewezen. Autoprofessor Ferdinand Dudenhöffer ziet echter wel kansen in het plan, omdat Solarworld in vergelijking met GM een hogere winst en omzet boekt.

Bron: http://www.express.be/sectors/?action=view&cat=auto&item=solarworld-doet-bod-op-opel&language=nl&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_term=Solarworld%2C%20opel%2C%20general%20motors&utm_campaign=

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.