Houten schrijnwerk | Ecobouwers.be

U bent hier

Houten schrijnwerk

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jan-6
18/11/2008 - 15:08

Bij een renovatie werd ons houten schrijnwerk vernieuwd (met profielen op het glas). De offerte vermeld het aflakken in 3 lagen. Na de plaatsing kwam pas de glashandel(logisch) en daarna werden de binnenprofielen gemonteerd. Deze zijn dus niet dichtgekit. Ook werden de ramen in 2 verschillende kleuren geplaatstst.
Ik neem toch aan dat 3 lagen inhoud dat de boel klaar is, dichtgekit en eindlaag voor een paar jaar zowel binnen alsbuiten? Anders zou er toch 'grondlaag' staan?
Ook de chambranten werden 'blank' geplaatst, terwijl de offerte hier vermeld; nog 1 maal te schilderen dooropdrachtgever. Dan neem ik hier aan dat ze toch in de grondverf zouden moeten staan?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van bram-6
19/11/2008 - 11:27

Inderdaad Jan,
indien er staat "aflakken in 3 lagen " dan gaat het meestal over één grondlaag en twee eindlagen. Dit verfsysteem moet dan in principe goed zijn voor een standtijd (zonder onderhoud) van drie tot vier jaar.
Ook het dichtkitten van de ramen zit standaard in een offerte.

Ik zou het hier zeker niet bij laten.

Succes nog.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.