levering zonnepanelen | Ecobouwers.be

U bent hier

levering zonnepanelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van gip theunissen
18/11/2008 - 11:55

Op 22 mei kreeg ik een orderbevestiging voor de plaatsing van 10 zonnepanelen van de firma Alrasol uit Wellen. Het contract kwam tot stand via ACW-samenaankoop.
Er werd (telefonisch) overeengekomen dat ze gingen plaatsen op het moment dat mijn dak vernieuwd werd september-oktober.
Helaas.
Op 13 oktober betaalde ik het volledige bedrag voor de zonnepanelen (exclusief plaatsing) op hun verzoek, want er was overeengekomen dat ik 3% korting kreeg indien ik één week voor de werken zou betalen.
Na een stuk of 10 mails en telefoons, zit ik momenteel alleen met wat aluminiumprofielen op het dak, dat ondertussen helemaal vernieuwd is. Mijn laatste dringende mail van 6 november blijft gewoon onbeantwoord, ook al excuseren ze zich de dag ervoor voor de wat mindere communicatie en beloven ze beterschap. Ik weet nu nog steeds niet wanneer de panelen gaan komen en wat precies de problemen zijn. Onderussen strijken ze rustig de intrest op van mijn geld. Het ACW heeft 1 mail gedaan en komt ook niet verder dan dat ik wat geduld moet hebben.
Weet er iemand meer over Alrasol of over onverklaarbare vertragingen in de levering van zonnepanelen?

gip

9 Reacties

Reacties

afbeelding van louisr
18/11/2008 - 17:27

Ik heb van iemand gehoord dat alrasol voor solar total werkt. of toch materiaal daar ook inkoopt. Die werken immers met veel freelancers en zelfstandigen en onafhankelijke plaatsers.
Ik weet niet of het waar is maar misschien ligt daar de oorzaak. Het kan natuurlijk he.

solar total weet momenten ook geen blijf waar ze hun spul moeten halen en komen dan met smoesjes en brieven dat de kwaliteit plots niet goed meer is van de panelen.
Misschien zit alrasol ook gewoon te wachten op vers materiaal dat al zo vaak beloofd is en niet wordt nagekomen.
Als dat het geval, weg blijven bij zo volk.
Goeiekoop is vaak dure koop op het einde van de rit.

afbeelding van ady
22/11/2008 - 10:58
ady

louis,

waarom worden alle problemen van leveranciers steeds aan SolarTotal gelinkt.
aralsol is een concurent van ST en St heeft helemaal geen leverings probleem.
kennissen van ons hebben 1 maand geleden panelen besteld bij ST en gaan volgende week reeds geplaatst worden.

afbeelding van louisr
22/11/2008 - 19:35

Als alrasol beweert dat ze voor ST verkoopt is het dan niet logisch dat het aan mekaar gelinkt is???

Concurrent of geen concurrent, ST is blijkbaar groothandel voor vele kleine installatiebedrijven.

Grtn Louis.

afbeelding van Alrasol - Els Coelmont
03/12/2008 - 23:08
Els

beste gip - Louis - en de eventuele anderen. Ik vernam van vrienden van me dat ik eens op het net moest kijken. Ik ben Els Coelmont zaakvoerster en oprichtster van Alrasol . In de eerste plaats wil ik met grote nadruk al heel duidelijk stellen dat wij in het geheel NIETS te maken hebben met ST, zelfs nog NOOIT contact gehad . Wij werken bovendien ook met heel ander materiaal en vanuit een heel andere visie. Onze firma is gegroeid vanuit een zeer grote liefde voor het milieu en energievriendelijke toepassingen. Al 30 jaar geleden waren we met zonne-energie bezig in ons eigen huis - toen wist nog nauwelijks iemand wat dat was. De zorg die wij in al onze projecten nastreven is erg groot maar ik moet vaststellen dat jullie totaal niet beseffen in welke hectische wereld wij zaken moeten doen. Wij hebben inderdaad 3 weken één van onze panelen niet kunnen leveren omdat ze niet vrij kwamen vanuit het fabriek. Dit is totale overmacht en als mensen daar geen begrip voor hebben dan vind ik dat echt erg en kleingeestig. Kritiek geven en een zaak afbreken is gemakkelijk, een zelfstandige kan blijkbaar nooit goed doen en toch moeten wij springen en spurten gelijk een hazewind als er eens iets aan een systeem hapert. Dit stemt dan toch ook tot nadenken. Mij hebben ze altijd geleerd rustig en diplomatisch te zijn en met respect voor de ander dan krijg je er het meest van gedaan. Mijn beste groeten – dit schrijven heb ik nog net gedaan voor dat ik mijn PC afsluit op mijn kantoor om 23u07 op 3-12-2008.

afbeelding van louisr
03/12/2008 - 23:58

Els,

Mooi om te horen en vind ik heel goed zelfs.
ik ben ook zelfstandige (niet in jullie branche) maar ik kan het zeker bevestigen wat je schrijft.

De installateur die bij mij geplaatst heeft, vertelde ook dat het hectische tijden zijn voor de sector en lange dagen, maar toch verloopt alles goed daar. Hopelijk ook voor jullie.

Het geen wat ik heb begrepen van vrienden, is ook maar "van horen zeggen..."
Daarom dat ik ook zeg: "ik weet niet of het waar is."
Dat van solar total klopt in ieder geval wel, deze werken met onafhankelijke verkopers en plaatsers. Dat hebben ze hier met 4 vertegenwoordigers me zelf verteld.

Ik ben blij te horen dat het bij jullie in ieder geval anders aan toe gaat.

Dit schrijven heb ik nog gedaan om middernacht en ik heb nog zeker voor 2u werk.
Het leven van een zelfstandige...

afbeelding van patrick m
04/12/2008 - 09:33

Louis, hou u dan maar met uw zaak bezig, want uw interventies in de aard van 'ik heb wel eens gehoord van...' en 'ik weet niet of...' en dat in meerdere vraagstaarten, daar is nog niemand mee verder geholpen.

afbeelding van louisr
04/12/2008 - 10:27

Patrick,

Een mening geven is nog altijd toegelaten.
En het is niet van "ik heb wel eens gehoord van" maar "ik heb gehoord van". En dat komt dus van mensen die wel contact hebben gehad.
of het waar is kan ik dus niet weten maar ik zeg maar wat ik wel weet.
Het is een land met vrij meningsuiting.

Els heeft bij deze dus gewoon vermeld hoe het wel in mekaar zit. So what's the problem?!?
Daarom is dit forum er toch?

Grtn Louis.

afbeelding van patrick m
04/12/2008 - 11:17

Louis, hier komen mensen op zoek naar antwoorden in verband met wat vaak de belangrijkste investeringsbeslissingen zijn in hun leven: die investeringen met betrekking tot hun woning.
Ze zoeken ANTWOORDEN, geen gezever.

In de vraagstaart "Renovatie - hoe energie besparen?"
http://www.bondbeterleefmilieu.be/agora/view.php?bn=bbl_lag&key=1228130412&first=&last=
zeg jij bvb:
"ik heb ook al iets gehoord van isofloc spuiten in de buitenspouwmuur maar ik weet niet of dat zo efficient is".
Dat is nu eens een antwoord waar de vraagsteller NIKS aan heeft, en ook niet correct. Het is al moeilijk genoeg om tussen de technisch correcte postings je antwoord te vinden, als je daar dan nog eens 80% irrelevante info moet bijnemen...

Als je ongehinderd door enige kennis ter zake uw mening wil verkondigen, ga dan een pint pakken.

Ik geef hierop geen verdere kommentaar, maar laat aub iedereen die het niet weet gewoon zwijgen. Koetjes-en kalfjes-fora zijn er genoeg.

afbeelding van louisr
04/12/2008 - 12:36

90% van dit forum staat vol met dit soort antwoorden en gij gaat mij viseren omdat ik probeer te helpen...

Het is maar hoe de starter de informatie opneemt. Als hij er wel iets aan heeft kan hij rondvragen bij de firmas zelf eventueel.
Iedereen doet het op zijn manier, en als ge daar niet tegen kunt blijft dan weg hier.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.