Cavitatiepomp | Ecobouwers.be

U bent hier

Cavitatiepomp

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van leonard
17/11/2008 - 23:18

Beste allemaal,

Wie heeft er ervaring met het bouwen en de prestaties vooral van een cavitatie warmtepomp?

Zie:

http://www.energiebesparingnederland.nl/cmmermelo/Cavitatie_Heat_Generator.html

en:

http://www.youtube.com/watch?v=yh_-DUKQ4Uw

Ik wil hiermee gaan experimenteren, combinatie van zonneboiler en cavitatiepomp electrisch gevoed door windgenerator.

Dank u,

Vriendelijke groeten,

leonard Walpot

17 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
18/11/2008 - 01:07
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Is de eerste wet van energiebehoud hiermee achterhaald?

afbeelding van leonard
18/11/2008 - 22:45

Is uw wedervraag het gezochte antwoordt?
De testen wijzen uit dat er 1:3 rendement wordt gehaald.
Niet alleen in het fimpje waarna ik verwees overigens, maar ook andere bronnen.
Dus 1KW erin is 3KW aan warmte eruit.
Ik heb een filmpje waarbij men met een 400 watt pomp een continu stroom koud water á 8 liter per minuut weet op te warmen tot 59 graden celcius continu.
Natuurlijk ben ik ook nuchter en in eerste instantie sceptisch.
Echter is alles ooit ontstaan en bestaande parameters zijn niet de grenzen, maar de te verleggen grenzen.
Dromen? wie weet, maar als we niet buiten de grenzen denken valt het niet mee om iets letterlijks buitengewoons te bereiken nietwaar?
Lukt dit niet boor ik een gat tot het vloeibaar gesteente, maar beu ben ik het sowieso om nog zoveel te blijven betalen..;-)

afbeelding van dirk ooms
18/11/2008 - 23:23

Het eerste filmpje is je reinste oplichterij.
Iemand zit in een keldertje met naast hem een zware pomp met daaraan twee dunne flexibels?? en ZONDER elektrische aansluiting. HAHA! En de elektrische aansturing zit dan naar verluidt is die eenvoudige blikken zekeringkast die daar gewoon los zonder enige aansluiting op de grond staat waarvan het deurtje toch wel zeer angstvallig gesloten gehouden wordt.

Na wat googelen kom je toch uit op informatie dat er geen echte bewijzen zijn van die COP van 3. Indien dit princiepe werkte hadden we er zeer zeker al meerdere positieve resultaten van gezien.

Ergens staat er in een brandweerkaerne zo'n pomp opgesteld.
De uitleg van die brandweerman is uiteindelijk ook eerder gematigd. (hij vermeldt dat er enige meeropbrengst is (1% is ook meer, lang leve de meetfout).

afbeelding van marc-4
19/11/2008 - 16:39

@leonard

nu ga je echt te ver, gebruik even je verstand:
vanwaar zou die energie komen want toveren kan zo'n pomp nog steeds niet

ten tweede 8 liter à 59° vertrekkend in de zomer van water van 14°
8*60*35/864 = 19,5 KW aan energie die in warmte moet omgezet worden volgens uw bewuste filmpje met een pomp van 0,4KW

ik denk dat, in uw plaats ik een nieuw filmpje maar waarbij er niet 3 * maar 48,5 * meer warmte eruit komt dan dat je er elektriciteit in stopt.

"Natuurlijk ben ik ook nuchter en in eerste instantie sceptisch."

afbeelding van leonard
19/11/2008 - 23:35

Beste mensen,

Ik ga er zelf verder mee aan de slag.
Ik heb veel meer info dan de 2 filmpjes dan ik naar verwees, dat was puur om aan te geven waar ik het over had ongeveer en of daar dus nog meer mensen mee bezig waren eventueel.
Overigens is het eerste filmpje zeker geen nep, of de zaak daar op dat moment was aangesloten of niet, het werkt sowieso.
Hierbij nog een link naar veel meer informatie voor wie er tijd voor heeft en zin in heeft.

http://peswiki.com/index.php/Directory:Cavitation_Heaters

1 van de doelstellingen van 1 van de bedrijven die zich er mee bezig houd op industrieel vlak geeft ook aan dat men in combinatie met windenergie hier brood in ziet:

Hydro Dynamics also sees future applications in developing combustionless heating through the use of wind power.

afbeelding van dirk ooms
19/11/2008 - 23:58

@Leonard

lees je wel naar wat je verwijst?

These claims of more energy output than input is greeted with both interest by those looking for new energy sources and the potential physics behind them, and with considerable skepticism because such claims have never to date been independently verifiable.

voor alle duidelijkheid "such claims have never to date been independently verifiable. " betekend dus dat de beweringen (van de meeropbrengst) tot op heden niet bevestigd werden door onafhankelijke bronnen.

Ik heb ook eerst een hele hoop filmpjes bekeken en zaken gelezen voordat ik je bewering tegensprak. En die gast in zijn kelder met zijn pomp en blikken doos vertrouw ik voor geen haar. Zo heb ik hier ook nog wel wat spullen die ik bij elkaar kan zetten, een filmpje maken en hopla een technische revoltutie, gratis verwarming.

Dat ze met hun pomp bij het labo van testaankoop langsgaan.

afbeelding van marc-4
20/11/2008 - 23:10

dat dit soort pompen werken is correct, ze leveren warmte en werden in het verleden toegepast om in samenwerking met windmolen warmte te maken ipv eerst een omzetting van mechanische naar elektrische energie. Dit was zo'n 30 jaar geleden de enige mogelijkheid, buiten het werken met een batterijbank, om de windenergie te gebruiken (buiten het oppompen van water) omdat de technieken er toen niet waren om iets anders te doen.
BTW deze die toen een molen hadden en de wieken niet uit Canada lieten overkomen hadden veel keer pech met iets hardere winden en windstoten. Ze zaten toen weer een tijdje zonder wieken. Het was een lukratieve aangelegenheid

afbeelding van michel-26
20/11/2008 - 23:52

Dit is echt wel flauwekul,

Een caviteerende pomp, hoor je van mijlen ver en brengt alleen maar schade toe aan pompen. En dit is niet door de warmte die gecreëerd wordt, maar door de luchtbellen die terug imploderen.

Het is absoluut niet mogelijk om met een pomp (van wat voor snelheid dan ook) meer warmte te creëeren dan wat je erin steekt in energie. De enige warmte die geproduceerd wordt is de warmte van de wrijving tussen water/rotor/huis en dit is absoluut niet veel! De rest van de energie zit in het op druk brengen van de vloeistof. Dit zijn weten van de fysica die reeds jaren gekend zijn en onmogelijk te veranderen zijn.

Dit is gewoon een grap of een gek, dus niet echt de moeite om hier nog tijd aan te verliezen

afbeelding van maarten-16
21/11/2008 - 11:22

michel,

ik dacht ook dat cavitatie een probleem is en geen eigenschap.

maarten

afbeelding van dennis-5
30/11/2008 - 02:20

Hallo Leonard,

Het klopt inderdaad wat je zegt, het is gewoon mogelijk. Echter vadertje staat stelt alles in het werk om dat soort dingen niet door te laten breken. Mijn vader houdt zich al jaaaaaaaren beter met dit soort zaken en wij gebruiken thuis niet de gebruikelijke energiebronnen. Helaas mogen wij hier niets over zeggen, maar ik zou zeggen....keep on thinking en laat je niet afschrikken because IT CAN!

gr,
Dennis

afbeelding van frankyDC
01/12/2008 - 10:02

Vadertje staat stelt alles in het werk, ...
ik mag niets zeggen, ...

En waarom ??????

afbeelding van leonard
01/12/2008 - 23:56

Even een allerlaatste reactie van de gek.

Klik onderstaande link en scroll op de geopende pagina helemaal naar beneden.
Daar vind men een aantal links met bewezen data dat dit werkt.
Los van het feit of er nu meer uitkomt dan erin gaat, het werkt sowieso, dus de loze opmerkingen dat cavitatie een probleem is en geen toepassing is echt niet waar in dit geval, normaal in waterpompen natuurlijk wel.

http://www.panacea-bocaf.org/cavitationheaters.htm

Tevens was er tot voor kort een filmpje in omloop wat nu blijkbaar overal is weggehaald?? maar hierbij de link naar het cache geheugen wat nog wat data bevestigd en wat ook op dat filmpje was te zien.

http://64.233.183.132/search?q=cache:MgYIgYX4BxoJ:feedfury.com/content/11030016-fuelless_cavitation_heater_homemade_waterpump_modification.html+kampen72&hl=nl&ct=clnk&cd=9&gl=be

Ook de reactie dat er gewoon een pomp en een blikken doos is opgesteld die niks doen, ja tuurlijk.
Zoals ik al eerder zei, misschien was het filmpje voor de start van de werkelijke test gemaakt, maar als je de foto's onderaan de volgende pagina bekijkt dan zie je duidelijk dat deze wel is aangesloten.

http://www.energie51.nl/cavitatie-cavitation-heat-generator-ng-chg-energiebesparing.html

Nu laat ik het verder voor wat het is en gaat de gek weer zijn eigen weg.
Gelukkig kijk ik voorbij de gestelde wetten, de aarde is echt niet plat mensen, wie anders beweerde was ook eerst een zot.
Ik geef toe, ben soms een dromer, en de meeste blijken vast bedrog, maar nogmaals, als je dat niet mixt met de feiten kom je niet verder dan de gekende grenzen.
en is dit geen oplossing gaan we weer vrolijk naar het volgende onderwerp.

Tot nooit meer.

afbeelding van Anonieme gebruiker
02/12/2008 - 00:27
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Natuurlijk kan dit wel werken. De energie die je er in stopt is niet de energie die terug komt. De energie die vrijkomt wordt veroorzaakt door de luchtdruk. Het principe is in ieder geval mogelijk. In de ruimte zou dit niet werken omdat hier geen luchtdruk is. Maar we vergeten nogal eens dat we op aarde omringd worden door energie. Elke molecuul is in beweging en bevat energie. De kunst is om deze energie te bundelen en weer vrij te laten komen in een vorm en op een plaats die wij kiezen. Zoals ik al eerder heb gezegd in andere topics: Verwarmen door verbranding is vreselijk primitief. De mens deed dit al in de oertijd, en is er nauwelijks op vooruit gegaan. Ik kan toch niet geloven dat de mens over 100 jaar nog steeds door verbranding verwarmt. Ik denk eerder aan een verbeterd warmtepomp principe of zoiets als de cavitatie pomp.
Jules Verne werd ook in zijn tijd ook niet serieus genomen, dus Leonard neem het de sceptici niet kwalijk. Ze zijn er gewoon nog niet aan toe.

afbeelding van frankyDC
02/12/2008 - 08:16

Ik sta ook open voor nieuwe dingen, en wil dromers niet in de weg gaan staan, eerder stimuleren.
Maar als ik zinnen lees 'staat stelt alles in het werk om dat soort dingen niet door te laten breken', of 'Helaas mogen wij hier niets over zeggen', dan had ik daar toch graag wat meer over geweten...

afbeelding van leonard
02/12/2008 - 16:47

Gino, bedankt, dacht even dat ik roepende in de woestijn was, een reden om het niet op te geven, ook naar reacties toe hier.
Franky, die opmerkingen waren van Dennis, ik ben bereid alles te delen wat ik maar kan ontdekken.
Ik ga een eerste testopstelling maken en eens ruwweg zien wat het geeft.
Ik heb een drukke baan, dus het kan wel even duren.
Maar ik kom er wel op terug, ook als het niet werkt.

Groetjes,

leonard

ps nogmaals de basis van het verhaal Franky:

This prototype copies the Griggs Cavitation System and proves it works as stated in his video. The unit provides instantaneous heat at 59 degrees (59 degree Celsius = 138.2 degree Fahrenheit) with the rotor configuration shown and using the magic gap of 3mm around all sides. Rotation is 2900rpm using 220VAC at 500Watts. This unit was made in Holland by KAMPEN72 and his brother. Other designs will be available eventually with the amount of heat dependent on the design and the configuration of the holes on the rotor. Different cavitation configurations are being developed for maximum heat up to 80-90 degrees (80 degree Celsius = 176 degree Fahrenheit) which are needed for the heater to be deemed efficient. The idea behind this project is to be able to heat your home without the consumption of wood, gas or other fuels which would save loads of money. The time has come to begin to use proven alternative energy sources and say no more to oil. Coefficient of Performance or C.O.P.(the ratio of output to input power) - Griggs claims a COP of 1.3 to 1.5 / Hydrosonic or cavitation devices - James Griggs' Hydrosonic Pump is already being sold to customers, regularly providing them with over-unity energy. An energy efficiency consultant from Georgia, Griggs invented the pump as a result of his curiosity about a common phenomenon called water hammer or cavitation. Griggs noticed that heat emanated from fluids, which flow quickly through the pipes of a boiler causing water pressure to drop in part of the pipe. Bubbles formed in the low-pressure areas collapse when carried to areas of higher pressure. The resulting shock waves collide inside the pipe bringing about the water hammer effect.7 Griggs' pump is made up of a cylindrical rotor that fits closely within a steel case. When the rotor spins, water is forced through the shallow space between the rotor and the case. The resulting acceleration and turbulence created in the gap somehow heats the water and creates steam. In 1988, a testing expert found that the heat energy put out by the hydrosonic pump was 10 to 30% higher than energy used to turn the rotor. In 1990, Griggs started Hydrodynamics, Inc. He and his partner have invested over a million dollars in the business. The units they are selling are not only more efficient than standard boilers but they also require less maintenance. They are self-cleaning and eliminate the problem of mineral build-up that reduces the efficiency of standard boilers. Georgia Power and the civil engineering department at Georgia Institute of Technology are currently conducting studies of the pump. A new cavitation device similar to the Griggs machine is now available for testing, scientific investigation and purchase by research laboratories. This is the "Kinetic Furnace" of Kinetic Heating Systems, Inc. of Cumming, Georgia. Jointly invented by Eugene Perkins and Ralph E. Pope, the furnace is a heat-producing rotary cavitation device for which the inventors have been granted four United States patents, the most recent one in 1994. Numerous independent companies and testing agenices have found the same over-unity performance: Coefficient of Performance or C.O.P.(the ratio of output to input power) in the range 1.2 to as high as 7.0, with most typical operation in the range 1.5 to 2.0. Dr. Mallove and Jed Rothwell of Infinite Energy recently confirmed the excess heat in a preliminary on-site test.

afbeelding van Anonieme gebruiker
03/12/2008 - 00:49
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Leonard,
U heeft waarschijnlijk de exacte wetenschappelijke houding om dit experiment te beginnen. De SKEPP-tici blijken, ook hier, iets fundamenteels te missen. Resultaten, zoals u in het vooruitzicht hebt, zijn helemaal niet 'buitenaards': binnen de bestaande wetenschappelijke theorieën is er zeker plaats voor dergelijke ideeën (en dit zonder de wetten van thermodynamica te schenden). Moest u een COP van meer dan 1 vinden, houdt U ons dan aub op de hoogte.
vr gr willy

afbeelding van leonard
03/12/2008 - 23:08

Beloofd, en zelfs als het mij niet lukt geef ik dit absoluut te kennen, maar ik geloof er nog steeds in.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.