Vermindering onroerende voorheffing - LEW - 2008 ? | Ecobouwers.be

U bent hier

Vermindering onroerende voorheffing - LEW - 2008 ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dirk p
17/11/2008 - 23:01

Op 'energiesparen.be' wordt de vermindering op de onroerende voorheffing voor woningen met een laag E-peil (20% korting bij E<60, 40% bij E<40) aangekondigd.

Letterlijk van deze site:
"Indien u na 1 januari 2008 een energiezuinige nieuwbouwwoning heeft geplaatst, waarvoor een energieprestatiecertificaat bouw werd afgeleverd, kan u vanaf aanslagjaar 2009 in aanmerking komen voor een vermindering van de onroerende voorheffing.

De korting bedraagt 20% van de jaarlijkse onroerende voorheffing voor woongebouwen met een E-peil van E60 of lager en 40% voor woongebouwen met een E-peil van E40 of lager.

De vermindering is geldig gedurende 10 jaar. Indien u reeds over een energieprestatiecertificaat bouw beschikte voor 1 januari 2008 (met een E-peil onder E40 of E60), vangt de termijn van 10 jaar eveneens pas aan vanaf aanslagjaar 2009."

Hierbij wordt een link gevoegd naar 'www.onroerendevoorheffing.be' waarop min of meer dezelfde info te vinden is. Alhoewel ... het is me niet duidelijk hoe 'oudere' woningen te interpreteren.

Weet iemand of je, indien je voor de tijd van de E-peil regelgeving veel moeite gestopt hebt in energiezuinig bouwen, van deze woning alsnog een E-peil berekening kunt laten doen en zo ook van die vermindering kan genieten ?

Alvast bedankt voor de info.
Met vriendelijke groeten,
Dirk

1 Reactie

Reacties

afbeelding van lucvt
18/11/2008 - 00:15

Kun je de decreten niet deels selecteren en meedelen?

Lijkt me toch wat vreemd dat oudere woningen met een energieprestatiecertificaat daterend van na jan 2008, er dan geen beroep zouden mogen op doen. En die waarvan het certificaat dateert voor 2008 mogen dan wel de gunst genieten.

Misschien eens raad vragen aan een deskundige inzake toekenning certificaten, zijnde Rik?
r [dot] vanrossen [at] skynet [dot] be

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.