HSB voor ingesloten achterbouw | Ecobouwers.be

U bent hier

HSB voor ingesloten achterbouw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van michel-26
16/11/2008 - 23:57

HSB’ers,

Ik ben mij aan het bezinnen het gebruik van HSB voor het renoveren van een achterbouw. Deze is ingesloten door de muren van de buren over de ganse lengte. Ik dacht oorspronkelijk gemakkelijkshalve 10cm isolatie (glaswol) te plaatsen, snelbouw en dat te laten bezetten. Nu alles kan beter, tenslotte is isoleren langs binnen (langs buiten is de bestaande gemeenschappelijke muur) terwijl je de muur aan het optrekken bent vragen om spleten. Ook is 10cm isolatie nog redelijk gering gezien langs één kant een terras en langs de andere kant een stalletje.

Vandaar denk ik dus aan HSB. Over de opbouw heb ik reeds heel wat gevonden op het forum, waarvoor dank. Enige probleem is dat wegens de moeilijke toegankelijkheid en financiële overwegingen ik dit zelf (mits technisch hulp) zoek te doen. Ik zie het echter niet realistisch om een muur van 10m (2,8m hoog) met FJI’s en voorzien van een dampopen verstevegende plaat (langs buitenkant), recht te zetten of te verplaatsen met mankracht tot tegen de buitenmuur. Is het doenbaar om dit in stukken van 2m op te bouwen en deze telkens aan elkaar te werken? In dit geval krijg ik de platen dus niet mooi aansluitend, is tapen hier een oplossing? Ik zoek de structuur namelijk vol te laten blazen met vlokken.

Een andere vraag is wat de dampopen, verstevigende plaat aan de buitenkant zou kunnen zijn. Er was een kleine discussie rond DWD-plaat, fabrikant Agepan , die hier voor zou kunnen dienen, maar toch bijlange niet zo sterk zou zijn als OSB. Is deze “hardbord” ondertussen ook bij alle leveranciers (celit, steico, etc) te verkrijgen? Onder welke benaming?

Alvast bedankt voor jullie bemerkingen,

Michel

1 Reactie

Reacties

afbeelding van r.vanrossen@skynet.be
17/11/2008 - 11:29

De scheimuur kan toch dienen als steun voor het plaatsen van MW isolatie, en dan gerust 16 cm ?
En dan je binnenmuur er netjes vóór. Met MW geen spleten, en het zal goedkoper zijn zonder gedoe met verstevigende plaat.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.