buitenmuurisolatie dmv metalen profielen | Ecobouwers.be

U bent hier

buitenmuurisolatie dmv metalen profielen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
14/11/2008 - 20:57

Goedenavond, graag jullie mening/hulp op dit idee.
Het gaat over een buitenmuurisolatie bij een renovatie.
Om de buitengevel te isoleren zou ik op 30 cm van de gevel, vertikaal, metalen profielen plaatsen die helemaal van onder, buitenlangs tegen de perimeterisoaltie gemonteerd staan en bovenaan koudebrug vrij aan het houtvezelonderdak en houtconstructie gemaakt zijn. Deze profielen kunnen om de 2m komen. Er achter zou ik een dampopen, winddichte folie plaatsen. De ruimte van 30 cm kan ik dan, mi. koudebrugvrij, opvullen met bvb cellulose. De ramen zou ik in een osb constructie aan de metalen profielen bevestigen en aan de muur. Aan de buitenzijde kan er gevelbekleing geplaatst worden mits luchtspouw tussen de folie en de gevelbekleding.
Volgens mij kan ik op deze manier heel snel (1-2 dagen) en koudebrugvrij (uitgez. osb thv ramen) mijn huis ingepakt hebben.
Ik ken de houtconstructie die overlappend wordt geplaatst maar is dit geen volwaardig alternatief? graag jullie mening/kritiek.
alvast bedankt

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
16/11/2008 - 12:20
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

niemand? zelfs niet op deze druilerige dag?

afbeelding van Hans Delannoye
16/11/2008 - 14:45

ron

ik vrees dat ik een tekeningetje nodig heb.
maar als ik het goed begrijp staan die staanders 2 m uit elkaar en is er ruimte tussen de staanders en de achterliggende muur? dan vrees ik dat cellulose geen alternatief is, want daarvoor heb je min of meer afgesloten ruimtes nodig, en vakken van 2 m breed is ook teveel van het goede. als je het zo wil aanpakken zal je naar een stevige isolatiemat moeten gaan, of zorgen voor kleinere vakken.

hans

afbeelding van Anonieme gebruiker
16/11/2008 - 18:27
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

dag Hans, alvast bedankt voor de reactie!
Inderdaad de metalen staanders van 4 cm int vierkant staan op 2m uit elkaar. Dus tussen de huidige buitengevel en de folie (die tegen de de staander is gelijmd) zal er een ruimte van 30 cm thv de folie en 26 cm thv de staanders ontstaan. Deze zou dan volledig koudebrug vrij opgevuld kunnen worden. Zo kan er een volledige ononderbroken isolatieschil aangebracht worden. Mits deze goed aansluit op de dakisolatie en perimeter isolatie is het huis (renovatie) dan toch prima geisoleerd.
Dit ideetje is prematuur maar is ontstaan om een mogelijk alternatief te vormen voor de kruislingse plaatsing van houtbalken waar tussen minerale wol wordt geplaatst (zoals bij de zonnearc is aangegeven). Dit is een goed systeem maar misschien kan het beter,sneller en goedkoper.
grts

afbeelding van Hans Delannoye
16/11/2008 - 19:32

ron

kan je die staanders dan niet wat dichter bij elkaar plaatsen? bv om de 80cm? dat is nog goed haalbaar voor cellulose.

hans

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.