Provinciale promotie woningisolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

Provinciale promotie woningisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
13/11/2008 - 12:55

Miljoen euro voor Limburgse energieprojecten
HEUSDEN-ZOLDER - 1,1 miljoen euro wordt uitgetrokken om de Limburgers te helpen besparen door middel van energiemaatregelen.

Het Centrum voor Duurzaam Bouwen (CeDuBo) in Heusden-Zolder, de provincie Limburg en de Bond Beter Leefmilieu tekenden gisteren een samenwerkingsovereenkomst inzake energieprojecten.

Een van de projecten is een grootschalige sensibiliseringscampagne die volgend jaar gelanceerd wordt rond isolatie.

De campagne heeft als doel om zoveel mogelijk Limburgers aan te sporen hun huizen en vooral hun daken te laten isoleren. Om de isolatie-investeringen ook voor gezinnen met een lager inkomen mogelijk te maken, roept de provincie ook zogenaamde 'groene leningen' in het leven.

Een ander project behelst de bouw van vijf passiefscholen met een extreem laag energieverbruik. Een daarvan komt in Heusden-Zolder. In de passiefscholen zullen kandidaat-bouwers nader kunnen kennismaken met de genomen energiemaatregelen om ze nadien zelf in hun woning toe te passen.

Andere projecten hebben betrekking op de creatie van het label 'duurzame woning' in samenwerking met de Confederatie Bouw en het overdragen van kennis rond toegankelijk en levenslang wonen in samenwerking met het Toegankelijkheidsbureau. (belga)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.