Mysterieus lawaai en vibraties | Ecobouwers.be

U bent hier

Mysterieus lawaai en vibraties

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van mlvc
11/11/2008 - 19:51

Ik heb een Buderus Logano G115 met een Logamatic 4211 regeltechniek. Overal is vloerverwarming behalve een handdoekradiator in de badkamer. Na een stroompanne is mijn ketel overgeschakeld van vloerverwarming op radiatoren. Toen ik thuiskwam was de vloer gloeiend heet. Sedertdien (toeval of niet?) hoor ik een geluid van lopend water (zoals bij radiatoren waar je dringend de lucht moet uitlaten). In dezelfde periode heb ik ook Belgacom digitaal TV en draadloos Internet aangeschaft (kan dit iets met de vibraties te maken hebben?) Door verfwerken slaap ik nu in een andere kamer en daar komt bovendien nog een bijna constant gebrom alsof er een motor naast het bed staat te draaien. Bovendien lig ik letterlijk te trillen in bed door vibraties. Vorige nacht ben ik zelfs in de living in de zetel gaan "kamperen" omdat ik door het lawaai niet kon slapen. In de living hoor ik alleen het zachte geluid van lopend water. Buiten de woning hoor ik niets. Ik heb de centrale elektriciteit en de hoofdwaterkraan reeds uitgezet maar het lawaai blijft. Ik begin chronisch slaapgebrek te krijgen. Buderus vind geen probleem, Iverlek vind geen probleem, volgens de verwarmingsinstallateur kan het niet aan de vloerverwarming liggen aangezien de pompen stilliggen als de elektriciteit uit is. Wie weet raad? Bestaan er bedrijven die deze geluiden kunnen meten?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.