omvormer : sunny boy of Fronius(electronisch) | Ecobouwers.be

U bent hier

omvormer : sunny boy of Fronius(electronisch)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van outsider
11/11/2008 - 16:42

Wat is de beste omvormer ? De Sunny boy ( 5 jaar garantie ) of een Fronius ( 10 jaar garantie zonder extra bijbetalen!)
graag jullie ervaringen hieromtrent ....

12 Reacties

Reacties

afbeelding van wim vandermaesen
11/11/2008 - 21:22

Of een Diehl Platinum : Mijn leverancier heeft hier verlenging garantie tot 20 jaar bijgegeven.

afbeelding van louisr
12/11/2008 - 09:55

Diehl is inderdaad ook een goeie. Ik heb zelf hier een Diehl 3800 en heb 20 jaar garantie erop.

Gr. Louis

afbeelding van Anonieme gebruiker
12/11/2008 - 15:52
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

garantie heeft niks te maken met het merk, tenzij de allerlaatste modellen, dat is mogelijk maar nog nooit van gehoord. het zijn de installateurs die je proberen te overtuigen bij hen te bestellen met verlengde garantie.
Een paar jaar terug gaf iedereen 5j, toen plots enkelen (al dan niet mits bijbetaling) 10 of 20 jaar, op dezelfde modellen.

afbeelding van louisr
13/11/2008 - 00:21

Garantie heeft wel degelijk met kwaliteit te maken.
ALs de kwaliteit niet goed zou zijn, dan zal de fabrikant toch zeker geen 20 jaar garantie aanbieden voor zijn product.
En ten tweede als mijn installateur mij 20 jaar garantie wil geven zonder bijbetaling, so what?
Is toch een mooie meerwaarde wat ik krijg voor mijn installatie. En het getuigd dat deze mensen begaan zijn met hun installaties en hun klanten het allerbeste willen geven.

Mij hoor je niet klagen hoor. Alles wat je kan meekrijgen, gewoon aannemen. Het kost uiteindelijk allemaal geld.

afbeelding van wonko
13/11/2008 - 07:52

Ik neem aan dat mijn naamgenoot bedoelt dat een garantieperiode die wat langer is geen goede indicatie is van een betere kwaliteit.
Volgens mij zal een systeem dat na 5 jaar nog goed werkt waarschijnlijk na 10 jaar nog goed zijn werk blijven doen. Die garantie zal slechts gelden indien er zich een falen voordoet van het systeem dat te wijten is aan fabricagefouten.

Een normale slijtage als gevolg van het gebruik zal niet door de garantie gedekt zijn neem ik aan.
En net op zo'n dingen zal een goed merk het verschil kunnen maken. Ik heb geen zicht op wat dat betekent voor omvormers of zonnepanelen. Maar mijn ervaring met allerlei andere toestellen en gebruiksvoorwerpen heeft me geleerd dat er inderdaad merken zijn die hun kwaliteitsreputatie verdienen. Dat kan dan op het vlak van duurzaamheid zijn, of gebruiksgemak of zo....

Wij zelf hebben een Sunny boy 2500, geen idee wat de garantieperiode is infeite. Werkt nu iets meer dan 1 jaar zonder problemen, veel te kort dus om iets te kunnen concluderen.

afbeelding van Anonieme gebruiker
13/11/2008 - 19:07
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

"Volgens mij zal een systeem dat na 5 jaar nog goed werkt waarschijnlijk na 10 jaar nog goed zijn werk blijven doen. "
Inderdaad Jan, zo redeneer ik ook, en als men er dan bijvertelde (toen) dat een omvormer 1500 € kost en je je garantie kon verdubbelen mist bijbetaling van pakweg 250 €, dan wil dit wat mij betreft zeggen dat de verkoper tamelijk zeker is van zijn stuk, want hij zal geen risico nemen: Hij vraagt 250 € voor het risico dat het hem 1000 € (aankoopprijs?) kost als deze binnen de door hem gegeven garantieperiode vervangen dient te worden. Anderzijds is ook bekend dat het meestal condensatoren zijn van een paar € die verantwoordelijk zijn voor de meeste eventuele defecten. Goedkoop hersteld toch?

afbeelding van Sun Tronics
14/11/2008 - 20:55

Eventjes vermelden dat de verkoper niet zo zeker is van
zijn stuk, want de extra 5 jaar garantie die de verkoper
verkoopt, moet hij ook betalen aan sma om 5 jaar garantie
extra te hebben !

Het zijn altijd fabrieksgaranties die je krijgt (bij ons
toch) en niet garanties door de installateur gegeven.

afbeelding van wim vandermaesen
14/11/2008 - 22:22

Ik heb juist officiele documenten aangekregen m.b.t. de garantieverlenging van mijn 2 Diehl Ako Platinum s2100.
Het bevat een verklaring van de fabrikant + contactgegevens en een sticker om op je omvormer te kleven waarop staat dat die 20 jaar garantie heeft (moest je het vergeten)...
Greetz

afbeelding van dolphin
14/11/2008 - 22:30

Beste Louis

Ik ga hele forum niet lezen, maar als u logisch nadenkt gaat u geen 20 jaar garantie krijgen, dit is met de rest wat u aankoopt ook niet.. Dit gaat maar om bepaalde delen... je zult het wel merken tot er iets gebeurt.. Dit is met een wagen of met iets anders ook zo.. Het is juist hetzelfde met het techniek je krijgt iets gratis.. tot bij puntje bij paaltje toch iets betaald.......

Dolphin

afbeelding van louisr
15/11/2008 - 16:07

Dolphin,

Koop een Diehl omvormer en je ziet hetzelf.
Je krijgt officiele documenten van fabriek thuisgestuurd, en niet van de installateur (zij maken gewoon alles in orde voor je).

De garantie van Diehl is voor ALLES. Mijn installateur heeft mij bevestigd dat er gewoon een vervanging van omvormer gebeurt in geval van problemen. Diehl heeft zelfs een speciale passieve koelingblok achteraan waar helemaal geen fans aan te pas komen. En ik maak me geen zorgen om mijn omvormers, ik mijn verzekering voor de komende 20 jaren.

Beter informeren beste man.... ik weet wat ik koop ;)

afbeelding van sunnybeam
15/11/2008 - 23:48

Hopelijk moet je nooit beroep doen op garantie.
Bij aankoop is alles wel mooi voorgesteld,we vervangen je omvormer indoen deze defect gaat.Ja laat ons hopen he als het ooit zo ver komt dat ze toch geen uitvlucht vinden om hem niet onder garantie te moeten vervangen.

Ik heb hier 10 jaar garantie op mijn SMA omvormer,kon dit mits betaling van 517 euro verlengen naar 20 jaar.

Mijn omvormer kost 1100 euro nieuw (voor mijn nieuwe installatie met sb1700),dus een garantie uitbreiding kost me bijna 1/2 omvormer.Dit is me iets te duur,ik beperk me dus maar met 10 jaar garantie.Misschien als hij na 10 jaar defect is kan ik hem nog zelf herstellen ;) .

Christophe
mijn installatie live volgen: http://users.telenet.be/fotogallery/pv/

afbeelding van robert noben
26/07/2009 - 15:46

De beste garantie is die wat je niet nodig hebt.!

Van uit mijn job,zie ik dat electronische componenten een beperkte levensduur hebben en dat schommelt rond de 10j

Veel hangt af van de gebruikte componenten (kwaliteit) hoe het belast word, variabel of constant gelijk of regelmatig overbelast. Wat elctronica niet goed verdraagt zijn: schokken,vocht, hoge temperaturen, trillingen.

Omvormers produceren geluid zeker als ze zwaar belast zijn ook die zonder koel vents.,dus in de nacht zul je niet veel last van hebben.

Lokalen waar vele electr.componenten huizen, zijn voorzien van airco temp. 21°.

Daarom je omvormer zo koel als mogelijk plaatsen en zo dicht mogelijk bij je electriciteits kast of zwaardere aansluitkabels gebruiken  sectie 6 mm² of 10 mm² inplaats van 4 mm².

Je omvormer verlaagt dus ook de binnenkomende spanning naar +/-230volt waardoor de stroom stijgt en je verbinding met de elect.kast dus zwaarder moet uitgevoerd.

Als je omvormer de geest geeft na een jaar of 10 zijn de nieuwe allicht minder duur (veel meer in omloop)en beter presteerend!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.