wand/vloerverwarming | Ecobouwers.be

U bent hier

wand/vloerverwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van erik-14
09/11/2008 - 20:06

ik wil voor de badkamer de vloerverwarming combineren met de wand gebruik hiervoor het natte systeem kan ik nu de slang even door de wand halen voor wandverwarming
heeft iemand hier ervaring mee om dit op deze manier

4 Reacties

Reacties

afbeelding van jean-3
09/11/2008 - 22:36

als ge u leidingen dicht genoeg naast elkaar legt in de vloer....hoef je helemaal ni door de wand te gaan
groetjes

afbeelding van patrick m
09/11/2008 - 22:45

Correctie Jean,
Als ge uw huis zeer goed isoleert, dan volstaat de vloerverwarming alleen ruimschoots !!! Zelfs zonder dichter bij elkaar gelegde leidingen, en dan zit je tenminste in de filosofie van dit forum.

afbeelding van jan-113
10/11/2008 - 08:23
Jan

Lukt in principe wel.
Wij hebben dat ook zo gedaan.
De badkamer heeft eigenlijk 2 circuits "vloerverwarming" -> 1 in de vloer en 1 in de muur.

Soms is de netto-vloeroppervlak net niet groot genoeg voor de badkamer waardoor vloerverwarming alleen niet afdoende is. Hier ligt ook alles in de badkamer op 10cm HOH (ook in de wand)

Je kan van die kunststoffen profielen van 2m lengte tegen de muur monteren waarin je de buis kan "vastklikken" . Zo leg je dan de circuit tegen de muur. De plakker kan dit komen "toesmeren" met een laagje van enkele centimeters ;-)

Bij ons staan er tegels tegen, maar als je de muur wilt schilderen als "eindafwerking" moet je oppassen voor kleine "barstjes" etc ! Leidingen "onder druk" zetten voor de plakwerken etc en voldoende vlies-wapening tijdens plakwerken...

afbeelding van www.pierrechristiaens@telenet.be
10/11/2008 - 16:21

Ik stond voor hetzelfde probleem als ik een gelijkvloersappartement heb gebouwd, en onze niet-getrouwde zoon een appartement op het eerste verdiep.
Beiden hebben we vloerverwarming en balansventilatie met wtw. Gezien hij altijd, vooraleer naar zijn werk te vertrekken, een douche neemt, heeft hij een afzonderlijke circuit en een radiator in de badkamer voorzien. Wij hebben enkel een aanvullende elektrische warmteblazer.
Hij heeft zijn hulpcircuit nog niet aangewend!
In onze benedenbadkamer komen we sinds 2 maanden niet meer boven de 18°, al moet de verwarming toch wel werken tussen 15 et 18 uur. (De balansventilatie zuigt een weinig koude buitenlucht langs het buitenvenster aan). De warmteblazer werkt gedurende een tiental minuten, en dan heerst er reeds een luchttemperatuur van 22°. Vooraleer deze warme lucht weggezogen wordt door de balansventilatie, en de warmte zo in het circuit terecht komt, hebben we alle tijd voor een douche. Door de vloerverwarming blijven de wanden toch wel warm genoeg om een behagelijk gevoel te geven. Voor 0,33 kWh per dag kan men met de klassieke verwarming de badkamer 's morgens niet apart verwarmen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.