onderdelen finoven | Ecobouwers.be

U bent hier

onderdelen finoven

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van renaat
08/11/2008 - 19:31

Ik ben van plan om een finoven te bouwen en heb mij dan ook al uitgebreid geïnformeerd omtrent de bouw ervan. Ik zou nu graag zelf de oven bouwen om vooral de nogal hoge kostprijs ervan te drukken. Ik ging dus op zoek naar firma's die bouwpakketten afleveren( tigchelaar/ de twaalf ambachten,...) maar kom tot de vaststelling dat die pakketten voor mij eigenlijk nog te duur zijn.(om en bij de 7000 euro) Ik zou namelijk de stookkamer zelf willen metselen van vuurvaste stenen maar vind nergens een plek waar ze het deurtje en de inspectieluikjes en de rookkleppen kunnen of willen leveren zonder de oven zelf te bouwen. Dus ben ik daarnaar op zoek. Is er iemand die daar ervaring mee heeft of weet waar ik daarvoor terecht kan?

5 Reacties

Reacties

afbeelding van renaat
08/11/2008 - 19:33
afbeelding van willem
09/11/2008 - 00:44

Voor een deur e/o asladedeur ben je dan niet afhankelijk van een finoven, maar elke kacheldeur die jij mooi vindt zou toepasbaar zijn, en zijn lijkt mij als onderdeel te verkrijgen. Rookkleppen/schoorsteenklep is zo te verkrijgen icl. stukje buis van +/- 25á30cm. Mijn kacheldealer die NU verkoopt heeft een hele stelling overgebleven speksteen tegels leggen die overgebleven of niet van toepassing waren en ook inspectie/veeg luikjes als ik mij niet vergis. Als je in België wat dealers af zou bellen voor losse onderdelen zal je mijnsinziens wel moeten slagen daar je toch zelf de kachel wil bouwen dus niet maat gebonden bent.

afbeelding van renaat
09/11/2008 - 19:34

Willem,waar woont die dealer ergens?

afbeelding van walter-5
11/11/2008 - 09:42

de modellen van 12 ambachten en die van de bergkachel, kosten toch geen 7000 euro.

bergkachel heeft ook modellen die niet op hun site staan.

afbeelding van willem
14/11/2008 - 22:21

renaat, die woont in de kop van Noord-Holland, dat lijkt mij een beetje te ver voor je, maar als je op de site van vuurmeesters kijkt, dan zal je zien dat die alle losse delen, geimporteerd uit Finland, die jij zoekt, los verkopen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.