inlaat systeem C via buizen: gezondheid ? | Ecobouwers.be

U bent hier

inlaat systeem C via buizen: gezondheid ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
06/11/2008 - 17:41

Na zeer lang twijfelen hebben we uiteindelijk toch beslist een systeem C ventilatie in onze verbouwing te gebruiken. (Voor alle buizen van systeem D was geen goede oplossing te vinden).

Graag hadden we ipv met (lelijke, tochtige, ...) raamroosters te werken, de inlaat via korte, gladde buizen gemaakt, die zo onzichtbaar mogelijk in de dakoversteek uitkomen. (Ik heb een tekeningetje gemaakt om het te verduidelijken: http://home.scarlet.be/~al231389/bouwinfo/buis_in.png)

De vraag is of deze buis niet te lang is, vooral naar vocht/vuil dat zich er zou kunnen op afzetten, en ongezonde binnenlucht veroorzaken.

Of zijn hier andere oplossingen voor (maar dan geen raamroosters of systeem D)

alvast bedankt,
Willem

4 Reacties

Reacties

afbeelding van r.vanrossen@skynet.be
06/11/2008 - 19:27

Wat is er bij sys C mis met raamroosters ?
Je ziet ze nauwelijks, de luchttoevoer is meer gespreid en dus ook minder tochtig dan met een buismond, en je kan ze regelen.

afbeelding van rene-11
07/11/2008 - 08:29

Je kan ook opteren om de toevoer in de warme ruimten(living) bijv te laten plaatsvinden via een kleine serre.(enkel glas)

afbeelding van dieter-3
07/11/2008 - 09:18

Ik zit met een gelijkaardig dilemma: Ons nieuw huis ligt langs een drukke weg en ik vrees lawaai via de raamroosters van systeem C.

Voor de toevoer van mijn systeem C voor de kamers die aan de kant van de weg liggen zou ik de roosters dan ook liever vermijden en werken met een inlaat op het dak of op de achtergevel en het via buizen (met eventueel een geluidsdemper) over de kamers verdelen.

Zijn er mensen die een dergelijk systeem toepassen?

voor- en nadelen?

afbeelding van r.vanrossen@skynet.be
07/11/2008 - 20:03

Wat René zegt
("Je kan ook opteren om de toevoer in de warme ruimten(living) bijv te laten plaatsvinden via een kleine serre.(enkel glas)")
heeft beslist zin.
Je hebt dan eigenlijk een voorverwarming, net alsof je de toevoerlucht door een AWW trekt.
Nog beter is zo'n serretje boven in je dak (solar attic); zon van alle kanten.

Rik

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.