Aparte gasboiler warm water | Ecobouwers.be

U bent hier

Aparte gasboiler warm water

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van stefanvg
06/11/2008 - 12:47

Beste leden,

Ik heb een oud huis van 1962 waarbij ik enkele groene renovatie en isolatieprojecten heb lopen. Er is nu een oude HR ketel op gas van 1982 voor de verwarming. Deze zuipt natuurlijk vrij veel gezien de lage isolatiewaarde van de woning. (Reeds dubbel glas geplaatst en nu ook isolatie van de spouwmuur met thermoparels binnenkort, nadien nog de zolder extra isoleren).

Daarnaast is er een aparte warmwaterboiler op gas van Vaillant vlak naast het bad (douche) in de badkamer. Dat warm water wordt voor het overige alleen nog gebruikt in de onderliggende keuken.

Ik zou voor een condensatieketel met doorstromer kiezen gezien het slechts heel beperkte gebruik van warm water. Of laat ik beter deze aparte gasboiler in de badkamer staan voor warm water?

Deze gasboiler verbruikt ook niet veel. Slaat enkel als je de kraan openzet. Je moet dan wel drie minuten wachten eer je echt warm water hebt (dus wel wat waterverspilling) en deze geeft soms ook even terug koud water omdat hij in conflict staat met de thermostatische bad- douchekraan.

Aparte gasboiler laten bestaan of niet? (Eventueel te vernieuwen door een ander exemplaar - zonneboiler is nog geen optie).

4 Reacties

Reacties

afbeelding van marc-4
06/11/2008 - 14:14

ik vermoed dat je bedoeld dat het een een gasgeiser is gezien je zegt dat hij aanslaat bij het openen van de kraan en het feit dat je enkele minuten moet wachten op warm water.

een condensatieketel kan die functie op zich nemen, echter je moet wel rekening houden met het feit dat op het ogenblik dat je warm water neemt met een gecombineerde oplossing er op datzelfde ogenblik geen verwarming mogelijk is.

Indien je hiermee kan leven combineren dus.
Mochten er veel mensen na elkaar een bad willen nemen kan de normale temp in de lokalen in het gedrang komen voor een bepaalde tijd

afbeelding van pierre-10
06/11/2008 - 17:22

Een condensatieketel met doorstromer is in elk geval een goede oplossing. Indien u veel belang hecht om snel warm water te hebben, bijvoorbeeld in de keuken, kunt u een kleine warmwaterreserve van +/- 10 Liter voorzien. Het rendement gaat daarmee niet te zeer achteruit.
Dat de verwarming zelf intussentijd stilvalt is echt geen probleem. De radiatoren blijven toch gedurende die tijd voldoende warm.
Ik vermoed echter dat een gecombineerde condensatieketel een pak duurder zal zijn dan een gewone condensatieketel voor enkel de verwarming.

afbeelding van jean-3
06/11/2008 - 18:53

haal die gasgeiser uit de badkamer!!! weet je hoeveel co doden er nog jaarlijks vallen

afbeelding van stefanvg
06/11/2008 - 21:42

Dank voor de reacties!

De badkamer is een goed verluchte ruimte, maar de gasgeiger gaat er inderdaad volgend jaar uit. Een condensatieketel al dan niet met voorraadvat wordt het dan.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.