Industriele revolutie op komst | Ecobouwers.be

U bent hier

Industriele revolutie op komst

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Ulrik
06/11/2008 - 01:09

Aan alle milieubewuste mensen

Elektriciteit uit zonneenergie dat is de enige toekomst op energiegebied !!!

Binnen 1 tot 2 jaar komen de eerste elektrische auto's al op de markt en het zal snel gaan zéér snel de komende 5 jaar

Kijk maar eens HEEL GOED en vooral aandachtig naar de volgende reportage als je milieubewust bent dat je goed begrijpt welke industriele REVOLUTIE ( en niet evolutie ) er op ons afkomt want deze revolutie zal een nog grotere impact hebben dan de opkomst van de computer en zeker even groot zijn als de opkomst van de elektronica en deze bedrijven zitter er tussen

Veel kijkgenot ( reportage duurt wel 50 min ga er dus maar even lekker bij zitten )

Gewoon op de link klikken en wachten tot na de reclamespot voor de reportage ( klikken op 200% )

http://player.omroep.nl/?aflID=8122928

18 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
14/11/2008 - 22:59
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)
afbeelding van rene-11
15/11/2008 - 09:26

Ulrik,

Ik geloof zeker dat de zon ons een oplossing kan bieden voor ons energieprobleem, maar ik besef ook dat er heel grote belangen zijn(heel veel geld) die in de huidige energiepolitiek proberen de status quo te handhaven.

In die optiek is er zeker een REVOLUTIE nodig. Vooral het aspect centrale energieproduktie versus decentraal energieproduktie zal hierin een rol gaan spelen.

Kijk maar eens welke spelers een belang hebben bij deze centrale energieproduktie en hoeveel geld hierin omgaat.

OPEC, Oliemaatschappijen, de staat(accijnzen), gemeenten(aandeelhouder energiemaatschappijen), producenten van auto's en vrachtwagens(ook motoren en bromfietsen) etc.

Er is een enorm krachtveld die ons hiervan zullen proberen te weerhouden.

afbeelding van eric-15
15/11/2008 - 11:13

Prachtige reportage, ook die zonne-eilanden op zee zouden wel een mogelijkheid voor België kunnen zijn.

Aan allen op dit forum die nog blijven beweren dat alternatieve energie geen volwaardig alternatief kan vormen voor kerncentrales, bekijk aub eerst deze reportage alvorens nog verdere onzin uit te kramen...

Elk nieuw idee doorloopt drie stadia:
Eerst wordt zij geridiculiseerd.
Vervolgens wordt zij sterk tegengewerkt.
Uiteindelijk wordt zij beschouwd alsof zij altijd al vanzelfsprekend was geweest. (ARTHUR SCHOPENHAUER (1788-1860))

afbeelding van Hans Delannoye
15/11/2008 - 12:20

ulrik

elektrische auto's zijn al lang op de markt, en nu en dan zie je er wel eentje, al zijn ze niet zo goed vertegenwoordigd, helaas mag ik wel zeggen.
en dat heeft veel te maken denk ik met het feit dat men er nog niet echt in gelooft en dat daardoor de ontwikkeling op een zeer laag pitje staat.
maar ik ben het verder absoluut met je eens, de fossiele energie heeft afgedaan, dat is wel duidelijk.
mar voor mij is de vraag is, wat gaat er gebeuren, grote bedrijven die weer de energiepolitiek (en prijs) gaan bepalen en dus weer geen belang hebben bij energiebesparing, of gaat de mensheid eindelijk gezond verstand krijgen?

ik duim in elk geval voor het laatste.

hans d

afbeelding van www.pierrechristiaens@telenet.be
15/11/2008 - 12:24

Ik zal nog blijven tegenwringen totdat het bewijs van het tegendeel geleverd is. 50% van onze elektriciteit gaat naar de industrie. Zie je al de industrie willen of kunnen afhangen van de welwillendheid van de zon????

afbeelding van eric-15
15/11/2008 - 13:45

Pierre, ik herhaal hier eventjes mijn link naar het energie-eiland dat ze in Nederland gaan bouwen als energiebuffer: 2 GW vermogen. Als ik mij goed herinner wordt er gestart in 2013 en het zal klaar zijn rond 2020.

http://www.lievense.com/news/press_release_energy_island.jsp

"Elk nieuw idee doorloopt drie stadia:
Eerst wordt zij geridiculiseerd.
Vervolgens wordt zij sterk tegengewerkt.
Uiteindelijk wordt zij beschouwd alsof zij altijd al vanzelfsprekend was geweest." (ARTHUR SCHOPENHAUER (1788-1860))

afbeelding van lucvt
15/11/2008 - 14:17

Pierre

heb je wel gekeken naar de uitzending? Ik denk van niet!

De zonneenergie zou voornamelijk worden benut in zonnige streken: Sahara, Jordanië, Egypte, Middellandse zee...
De opbrengst wordt dan deels gebruikt om zout water te ontzilten en om waterstof te produceren. Dat gas kan dan onze centrales bevoorraden.

Toen ik ging snorkelen in de Rode Zee beweerden ze dat er de laatste zeven jaar niet had geregend in Hurghada!

Zelfs voor 's nachts is er een oplossing. Naast de waterstofproductie, mag je niet vergeten dat de wereld uit 24 tijdzone's bestaat.
Er is dus altijd zonlicht op de wereldbol! Dat is ook één van de redenen dat ze op de oceaan vlottende centrales zouden bouwen.
Ik heb serieus de indruk dat je niet keek naar de uitzending.

Als kleine PV-eigenaar juich ik deze (r)evolutie toe. Had de belastingvermindering niet beperkt geweest tot 3440 euro per jaar dan had ik nu al op mijn dak het maximum van 10000 kwp geplaatst.
Ik hoop tegen de tijd dat de elektrische wagens doorbreken op de markt, dat ik al voor 10000 kwp aan PV-panelen zal hebben.

afbeelding van Hans Delannoye
15/11/2008 - 14:34

lucvt

als ik eerlijk mag zijn juich ik deze (r)evolutie niet toe. het wordt weer van hetzelfde laken een broek, een paar grote energieleveranciers zullen weer de energiemarkt gaan overheersen, lang leve electrabel en consoorten zal de slogan zijn. het zal weer in het voordeel spelen van die gangsters, die al jaren de markt beheersen en sturen. en al die jaren de opkomst van kleinschalige groene energie hebben weten te belemmeren.
misschien word ik oud en chagrijnig, of de jaren hebben mij iets geleerd?

hans d

afbeelding van eric-15
15/11/2008 - 15:54

lucvt, het opwarmen van de aarde kan een samenspel zijn van factoren waaronder inderdaad CO2, kosmische stralen ...

afbeelding van www.pierrechristiaens@telenet.be
15/11/2008 - 16:31

Gelijk hoger reeds gezegd heb ik wel aandachtig naar de uitzending gekeken, maar deze heeft mij niet overtuigd voor het gedeelte dat Noord-West Europa aanbelangt. Ik twijfel er niet aan dat dit alles zal komen, eens er goedkopere zonnecellen op de markt zullen zijn. Er blijven mij twee grote zorgen over: het zogenaamde aandeel van "vuile" elektriciteit, t.t.z. om de sinusoïde te harmoniseren; en ten tweede het tijdschema. Ik vrees, gelijk vele anderen, dat men geneigd zal zijn de Belgische nucleaire centrales te sluiten vooraleer al deze alternatieve groene energie werkzaam zal zijn, en dat men dan beroep zal moeten doen op lapmiddelen. Nu kan men veel verwijten aan Electrabel, maar de veiligstelling van de elektrische voorziening is toch steeds een grote prioriteit geweest, behalve misschien de laatste jaren dat ze, omwille van al dat gehakketak, liever buitenlandse (dikwijls nucleaire) stroom invoerden. De behoefte aan investeringkapitalen blijft in elk geval gigantisch hoog. Vergeet niet dat de door ons betaalde groenestroomcertificaten meer dan driemaal zo duur zijn als de prijs voor klassieke stroomopwekking.

afbeelding van eric-15
15/11/2008 - 17:02

Pierre, het synchronizeren van gedistribueerde electricteitsproductie was in uw schooljaren misschien een probleem, maar vandaag is dit een koud kunstje waar je geen kerncentrales voor nodig hebt...

afbeelding van pol-3
15/11/2008 - 17:13
pol

als ieder huisje zijn panelen zou hebben en iedere fabriek zijn windmolen en eventueel zijn zonnepanelen dan hoeven we geen elektriciteit uit de zee of uit het zuiden

volvo trucks is hiervan een voorbeeld dat het echt lukt!

en voor de voertuigen zullen er maar 2 oplossingen zijn:

verder gewone brandstof gebruiken maar het gewicht van deze voertuigen zal i.p.v. 1500 kg naar minder dan 500kg moeten gaan.

voor de wagen op elektriciteit zal het ook zo moeten zijn,

licht koetswerk met daarin (lichte en nog betere )batterijen

en voor de rest ons gezond verstand gebruiken

meer met de fiets,besparing van energie in het algemeen

ik probeer alvast alles te doen!!

reeds meerdere jaren en iedereen vond me inderdaad nen raren,maar nu komen ze op hun sloffen af

goed he!

afbeelding van r.vanrossen@skynet.be
15/11/2008 - 17:26

Leg dat koud kunstje dan eens uit, Eric

afbeelding van www.pierrechristiaens@telenet.be
15/11/2008 - 18:13

Rik,
Dank u wel voor de tip. Ik loop soms nog achter! Dat is weer een zorg minder. Maar de andere zorgen blijven onverminderd bestaan.
Intussen verbruik ik in ons nieuw huis ongeveer eenderde energie van in ons oud (te groot) huis. Zelf rijd ik elk jaar 2000 km met de fiets. Ge ziet dat er nog hoop is voor de toekomst.
Kun je zeggen waar ik een niet te moeilijke uitleg kan vinden over deze synchronisatie. En is er ook een invloed op de cos.phi? Ik ben helemaal niet meer thuis in deze materie. Er zijn hier toch andere geluiden en twijfels over de uitbereidingmogelijkheden van deze groene stroom (?)

afbeelding van eric-15
15/11/2008 - 20:01

Pierre, de nieuwere generatie koppelingen is geïmplementeerd mbv. HF PWM galvanische koppelingen waarbij de freq en faze zeer nauwkeurig gecontrolleerd worden mbv van digitale PLL's en DSPs. Bovendien zijn er ook maatregelen genomen tegen 'islanding' en zijn deze algorithmes bestand tegen plotse fazeverschuivingen op het net.

Het bewijs dat dit kan zie je in de windmolenparken en grote zonneinstallaties, maar ook bij particuliere installaties wordt deze technologie reeds gebruikt.

Een voorbeeldje van een True sinewave, high frequency PWM with galvanic insulation voor solar-farms vind je hier:
http://www.sma-america.com/en_US/products/grid-tied-inverters/sunny-central/sunny-central-250u-500u.html

Deze invertors hebben een power factor van 0,99 bij een vermogen van 500 KWp.

PS: Pierre, ik kom soms nogal hevig uit de hoek omdat ik merk dat de mis-informatie en manipulatie van de elec lobby zelfs tot dit forum door lijkt te dringen en nog geloofd wordt ook :-(

"Elk nieuw idee doorloopt drie stadia:
Eerst wordt het geridiculiseerd.
Vervolgens wordt het sterk tegengewerkt."
Uiteindelijk wordt het beschouwd alsof zij altijd al vanzelfsprekend was geweest. (ARTHUR SCHOPENHAUER (1788-1860))

afbeelding van jan-85
15/11/2008 - 20:04
JAN

elektrabel zal wel willen om alles tegen te houden maar de zon en de wind is van iedereen, of willen ze dit ook nog van je afpakken

afbeelding van www.pierrechristiaens@telenet.be
15/11/2008 - 20:34

Ik ben blij dat ik mij op dat punt vergiste. Nu nog een industrievriendelijke zon, en dan zijn we er.

P.S.1. Het zal nog geruime tijd duren vooraleer men de zonne-elektriciteit voldoende zal kunnen opslaan in autobatterijen en in waterstof. Dat zou het probleem helpen oplossen voor een bepaald soort wegtransport. En de andere problemen?
P.S.2. Ik heb voldoende in de (kolen)industrie gestaan om te weten hoe moeilijk het is om een lomp schip van koers te doen veranderen. Men moet altijd alle alternatieven beschouwen en meer dan één scenario uitwerken.
Ik stop nu. Ik vertrek morgen op vacantie om te kunnen mediteren.

afbeelding van eric-15
16/11/2008 - 09:38

Hier nog een link naar een 20 MW vliegwiel installatie die kan gebruikt worden om het net te "harmonizeren":

http://www.beaconpower.com/products/EnergyStorageSystems/index.htm

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.