gaswandketel/zonneboiler/heatpipes | Ecobouwers.be

U bent hier

gaswandketel/zonneboiler/heatpipes

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
04/11/2008 - 15:51

Ik ben gisteren langsgeweest bij een installateur van Rivusol- zonneboilers (heatpipecollectoren). Op zich lijkt me dit een goed en betaalbaar systeem. Op vlak van gasketels werkt die installateur enkel met Buderus. De ketel met het laagste vermogen heeft volgens die installateur een vermogen van 3,1 tot 15 kW (op de website vind ik die 3,1 kW echter nergens, laagste dat ik er zie is 5 kW).

Aangezien uit de berekening van onze architect is gebleken dat ons huis (LEW-houtskelet) een totaal warmteverlies heeft van slechts 4,9kW, zouden we echter een ketel willen met een zo laag mogelijk minimumvermogen.

Hier op het forum heb ik al gelezen over Viessmann (13kW) en Thision (9kW). Die laatste zou een minimumvermogen van 0,9kW hebben.

Hebben jullie een idee in welke prijscategorie de Thision- gaswandketel van Elco en de 13kW gasketel van Viessman zich bevinden? Zijn deze merkelijk duurder dan de ketel van Buderus?

Zelfde vraag voor de heatpipes van Elco. Zijn deze kwalitatief en qua prijs te vergelijken met het heatpipesysteem van Rivusol?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Filip Huberland
04/11/2008 - 22:20

Prijzen van de Thision en heatpipes kan je gewoon vinden op de Elco website: http://www.elcomat.be/nl/elco_solutions_2007/Startseite_Solutions_NL_FR_2007.htm

Zelfde voor Viessmann.

Filip

afbeelding van Anonieme gebruiker
05/11/2008 - 10:09
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Ik heb die prijslijst ook al eens bekeken, maar de heatpipes staan daar nog niet in vermeld. Bovendien is deze lijst al verouderd.

Ik blijf dus zowat met m'n vraag zitten naar kwaliteit en prijs van de elco-heatpipes. Iemand die hier al ervaring mee heeft?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.