PV, wat vraagjes.... | Ecobouwers.be

U bent hier

PV, wat vraagjes....

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van luc dekoninck
01/11/2008 - 10:09

Hallo,

Onlangs hoorde ik dat PV-installaties in Duitsland heel wat goedkoper zijn dan in België. Wat is de fiscale impact van een aankoop in Duitsland ?

Geldt die belastingsaftrek alleen voor Belgische bedrijven ? En is dat niet in strijd met het vrij verkeer van goederen en diensten ? Hetzelfde product wordt voor de ene leverancier wel gesubsidieerd en voor een ander niet.

Tweede vraagje:

Stel: je kan de factuur opsplitsen over drie jaar en daar drie jaar belastingaftrek voor krijgen. Wat is de garantie dat die belastingsaftrek nog drie jaar blijft bestaan ?

mvg,

Luc

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Sun Tronics
01/11/2008 - 11:34

Stel: je kan de factuur opsplitsen over drie jaar en daar
drie jaar belastingaftrek voor krijgen. Wat is de garantie
dat die belastingsaftrek nog drie jaar blijft bestaan ?

Ik denk dat je deze eerder in het parlement kunt gaan
stellen ipv hier op het forum

afbeelding van lucvt
01/11/2008 - 22:24

Belastingen kunnen niet met terugwerkende kracht worden opgelegd. Dit staat in de grondwet.
Elke nieuwe belasting kan hoogstens ingang vinden op 1 januari van het volgend aanslagjaar.
Trouwens alle bestaande belastingen moeten door het parlement elk jaar worden opnieuw goedgekeurd. (recent was er een wijziging voor de gemeentebelasting. Als de gemeente geen beslissing treft, loopt het oude tarief gewoon door)

bvb Als er eind december 2008 nog geen sprake is bij de ministers (of in de media) van een wetswijziging voor die belatingvermindering voor energiebesparende uitgaven, dan kan je er alvast zeker van zijn dat zowel je voorschot betaald in 2008 en je tweede betaling van 2009 in aanmerking zullen worden genomen aan de huidige voorwaarden. Want het publiceren van de wet of het KB (aanpassen van de maximumbedragen gebeurt bij KB)in onze moniteur belge duurt een tijdje.
Voor het derde jaar heb je die zekerheid pas eind december 2009.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.