Circulatiepomp blijft draaien -> timer gebruiken? | Ecobouwers.be

U bent hier

Circulatiepomp blijft draaien -> timer gebruiken?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van guy denruyter
31/10/2008 - 14:50

Beste forumleden,

Mijn ketel (een Vaillant van 62Kw) heeft een circulatiepomp (Grundfos 25-80). Deze circulatiepomp draait echter permanent, en zelfs op de laagste stand is dit nog 125W - wat toch op jaarbasis een aardige kost betekent. Gezien mijn ketel enkel voor verwarming dient (dus niet voor warm water) dacht ik dat ik misschien gewoon een timer kon zetten op mijn ketel, zodat 's nachts alles - en dus ook de pomp - is uitgeschakeld. Dit lijkt me nogal een radicale oplossing, maar wat denken jullie ervan? Ik zou ook een nieuwe energiezuinige circulatiepomp kunnen plaatsen, maar mijn ketel kan in elk geval de pomp NIET aansturen - dus weet ik niet of dat zoveel uitmaakt...

2 Reacties

Reacties

afbeelding van jean-3
31/10/2008 - 15:13

hoe oud is die ketel?
elke vaillant heeft naar mijn weten al 20 jaar een pomp sturing

afbeelding van guy denruyter
01/11/2008 - 10:51

Ah, da's goed nieuws... de ketel is ongeveer 15 jaar oud, en de elektrische aansluiting voor de pomp gebeurt inderdaad vanuit de ketel - maar om een of andere reden staat hier altijd 230V op. Misschien moet ik ergens iets instellen, maar 't is zo'n ketel met bijzonder weinig knoppen/instellingen op... bedankt voor de tip in elk geval!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.