thermostaat pelletkachel | Ecobouwers.be

U bent hier

thermostaat pelletkachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van hilde-8
19/10/2008 - 19:58

Hallo,

Ik heb sedert verleden week een pelletkachel van het merk Lohberger met een vermogen van 2,2 tot 7kW. Nu verwarmde ik vroeger met een oude gaskachel en ik kreeg het amper 20°C warm in huis. Daarvoor moest hij al volle bak aanstaan.

Ik had wel verwacht dat ik het met een pelletkachel gemakkelijk warmer zou kunnen krijgen, maar nu zit ik met het probleem dat het gewoonweg té warm wordt.

Ik woon in een rijhuis dat zo'n 10 jaar geleden gerenoveerd werd. Ik heb het huis instapklaar gekocht en ik denk niet dat er veel kosten aan isolatie gedaan werden bij de renovatie. Mijn woonkamer en keuken zijn in 1 stuk en in de woonkamer gaat er een trap naar boven, waar ik vroeger dus veel warmteverlies van had.

Als ik nu mijn pelletkachel op 19°C zet, dan is het na een uur al die temperatuur. Maar tegen de namiddag/avond is het binnen 24°C. Dat is me met dit weer net iets te warm. Nu weet ik wel dat het buiten nog niet zo koud is, maar het is nu ook weer niet zo warm dat je niet even de kilte uit je huis wilt.

Mijn vraag is of er nog mensen zijn met dit probleem en of het eventueel te verhelpen is ? Of is dit normaal bij pelletkachels ?

Ook de ruit van de kachel is na een dag vuil, maar dat zal dan wel weer aan mijn schoorsteen liggen vermoed ik.

Hilde

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.