vloerverwarming en betonactivering | Ecobouwers.be

U bent hier

vloerverwarming en betonactivering

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van gretriaan
19/10/2008 - 19:46

Beste iedereen,

Momenteel zijn wij een herenhuis grondig aan het renoveren waarbij alle vloeren werden weggenomen en nieuwe betonnen vloeren worden geplaatst op alle verdiepen (alle voorzien van VV).

Aangezien wij de totale vloeropbouwhoogte willen beperken omwille van plaatsgebrek stelde de architect voor om omgekeerd te werk te gaan. In de plaats van klassiek, draagvloer – isolatie – vloerverwarming - druklaag – afwerkingslaag, zouden wij onze vloerverwarmingsbuizen in onze betonnen draagvloer willen gieten. Onze draagvloer wordt meteen afgewerkt zoals een polybeton waardoor we de druklaag besparen in hoogte.
Onze architect sprak erover dat we dan de isolatie die normaal onder de vloerverwarming wordt voorzien zouden kunnen weglaten. Het principe van betonactivering zou volgens hem ervoor zorgen dat we met ons vloerverwarmingssysteem in de winter kunnen verwarmen en in de zomer kunnen koelen. (indien we een warmtepomp aansluiten op ons systeem)

Zijn er mensen die ervaring hebben met een vloerverwarmingssysteem waarbij geen isolatie werd voorzien? Onze leverancier raadt dit af terwijl onze architect het ons net aanraadt.

Alvast bedankt voor de reacties,

Mathijs & Karolien

1 Reactie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.